Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: taakstraf voor man die dode moeder in huis bewaarde

Geplaatst opdinsdag 29 mei 2018 - 11:36

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden geëist tegen Piet van der Molen vanwege het verbergen van het lichaam van zijn moeder na haar dood.

Volgens het OM heeft de man de samenleving voor zo'n 70.000 euro benadeeld. Hoewel dit een fors bedrag is, houdt justitie de strafeis beperkt, omdat de verdachte geen strafblad had en zijn leven sindsdien gebeterd heeft.

Ontdekking
Het lichaam van de vrouw werd in december 2015 in haar woning in Oirsbeek gevonden nadat een buurtgenote melding had gemaakt van haar vermissing.

Op verzoek
De 91-jarige Gerda van der Molen overleed op 26 juli 2013. Haar zoon zegt haar op haar eigen verzoek in huis te hebben verborgen. "Moeder zei een paar dagen voor haar dood dat ik niets moest zeggen als ze dood was. Ik heb niks gevraagd. Ik wilde niet in discussie met haar", vertelde de man dinsdag tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Gewenning
Van der Molen bewaarde het lichaam van zijn moeder in een kist in een slaapkamer van de woning. Hij wenste haar elke ochtend goedemorgen en elke avond welterusten. Omdat hij naar mate de tijd verstreek gewend raakte aan de situatie, hield hij het lichaam van zijn moeder verborgen.

Terugbetalen
Van der Molen streek ruim twee jaar onterecht het pensioen van zijn moeder op. Dat bedrag van zo'n 15.000 euro moest hij terugbetalen toen de fraude uitkwam.

Bij het politieonderzoek werden bovendien heel veel kattenlijkjes in de woning in Oirsbeek gevonden. De dode dieren lagen in plastic gewikkeld in de kelder. De man raakte bovendien de zeven nog levende katten kwijt, omdat hij deze dieren zou hebben verwaarloosd. Hij mag van de rechter geen huisdieren meer houden.

Lees ook: Ook veel kattenlijkjes in woning man die dode moeder verborg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen