Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: taakstraf voor man die dode moeder in huis bewaarde

Geplaatst opdinsdag 29 mei 2018 - 11:36

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden geëist tegen Piet van der Molen vanwege het verbergen van het lichaam van zijn moeder na haar dood.

Volgens het OM heeft de man de samenleving voor zo'n 70.000 euro benadeeld. Hoewel dit een fors bedrag is, houdt justitie de strafeis beperkt, omdat de verdachte geen strafblad had en zijn leven sindsdien gebeterd heeft.

Ontdekking
Het lichaam van de vrouw werd in december 2015 in haar woning in Oirsbeek gevonden nadat een buurtgenote melding had gemaakt van haar vermissing.

Op verzoek
De 91-jarige Gerda van der Molen overleed op 26 juli 2013. Haar zoon zegt haar op haar eigen verzoek in huis te hebben verborgen. "Moeder zei een paar dagen voor haar dood dat ik niets moest zeggen als ze dood was. Ik heb niks gevraagd. Ik wilde niet in discussie met haar", vertelde de man dinsdag tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Gewenning
Van der Molen bewaarde het lichaam van zijn moeder in een kist in een slaapkamer van de woning. Hij wenste haar elke ochtend goedemorgen en elke avond welterusten. Omdat hij naar mate de tijd verstreek gewend raakte aan de situatie, hield hij het lichaam van zijn moeder verborgen.

Terugbetalen
Van der Molen streek ruim twee jaar onterecht het pensioen van zijn moeder op. Dat bedrag van zo'n 15.000 euro moest hij terugbetalen toen de fraude uitkwam.

Bij het politieonderzoek werden bovendien heel veel kattenlijkjes in de woning in Oirsbeek gevonden. De dode dieren lagen in plastic gewikkeld in de kelder. De man raakte bovendien de zeven nog levende katten kwijt, omdat hij deze dieren zou hebben verwaarloosd. Hij mag van de rechter geen huisdieren meer houden.

Lees ook: Ook veel kattenlijkjes in woning man die dode moeder verborg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen