Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: taakstraf voor 'kruimeldieven' die koningszilver stalen

Geplaatst opdinsdag 24 januari 2017 - 11:09

Het Openbaar Ministerie eist een taakstraf van 150 uur tegen Frans S. (47) uit Brunssum en de 54-jarige Heerlenaar John R.

Daarnaast hoorde het tweetal ook een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden tegen zich eisen.

Duizenden euro's
De Heerlenaar en de Brunssumer stonden dinsdagochtend terecht voor de diefstal en heling van het schutterszilver van broederschap Sint Sebastianus uit Kerkrade. John R. was degene die het zilver meenam, zijn compagnon Frans S. verkocht het later voor 20.000 euro.

Kruimeldieven
"Het gaat hier om twee kruimeldieven die per ongeluk de jackpot hebben meegenomen", zei de officier van justitie dinsdagochtend. Het tweetal gaf wel toe dat ze het zilver hadden meegenomen en de buit eerlijk wilden verdelen.

Lees ook: Dieven koningszilver wilden de buit eerlijk verdelen

Waardevol zilver
De twee mannen vonden het schutterszilver in een loods en wilden het verpatsen. Het tweetal liep na onderzoek tegen de lamp. Zo kon het waardevolle koningszilver in februari 2014 aan de dolgelukkige schutters worden teruggegeven. De politie pakte de twee op nadat ze hun buit voor 20.000 euro aan een pseudokoper hadden verpatst.

Spijt
Ze hebben inmiddels spijt van hun daad. "Ik heb mijn les geleerd", zei John R. Volgens Frans S. gebeurt dit nooit meer. Daar voegde hij nog aan toe dat hij liever een taakstraf zou krijgen voor de diefstal. "Gevangenis vind ik shit."

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Broederschap hoopt op duidelijkheid over schutterszilver
Dieven koningszilver wilden de buit eerlijk verdelen
Buit bij reinigingsdienst veel groter dan het koningszilver
Verdachten van stelen schutterszilver voor rechter
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen