Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: taakstraf voor 'kruimeldieven' die koningszilver stalen

Geplaatst opdinsdag 24 januari 2017 - 11:09

Het Openbaar Ministerie eist een taakstraf van 150 uur tegen Frans S. (47) uit Brunssum en de 54-jarige Heerlenaar John R.

Daarnaast hoorde het tweetal ook een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden tegen zich eisen.

Duizenden euro's
De Heerlenaar en de Brunssumer stonden dinsdagochtend terecht voor de diefstal en heling van het schutterszilver van broederschap Sint Sebastianus uit Kerkrade. John R. was degene die het zilver meenam, zijn compagnon Frans S. verkocht het later voor 20.000 euro.

Kruimeldieven
"Het gaat hier om twee kruimeldieven die per ongeluk de jackpot hebben meegenomen", zei de officier van justitie dinsdagochtend. Het tweetal gaf wel toe dat ze het zilver hadden meegenomen en de buit eerlijk wilden verdelen.

Lees ook: Dieven koningszilver wilden de buit eerlijk verdelen

Waardevol zilver
De twee mannen vonden het schutterszilver in een loods en wilden het verpatsen. Het tweetal liep na onderzoek tegen de lamp. Zo kon het waardevolle koningszilver in februari 2014 aan de dolgelukkige schutters worden teruggegeven. De politie pakte de twee op nadat ze hun buit voor 20.000 euro aan een pseudokoper hadden verpatst.

Spijt
Ze hebben inmiddels spijt van hun daad. "Ik heb mijn les geleerd", zei John R. Volgens Frans S. gebeurt dit nooit meer. Daar voegde hij nog aan toe dat hij liever een taakstraf zou krijgen voor de diefstal. "Gevangenis vind ik shit."

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Broederschap hoopt op duidelijkheid over schutterszilver
Dieven koningszilver wilden de buit eerlijk verdelen
Buit bij reinigingsdienst veel groter dan het koningszilver
Verdachten van stelen schutterszilver voor rechter
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen