Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: taakstraf voor 'kruimeldieven' die koningszilver stalen

Geplaatst opdinsdag 24 januari 2017 - 11:09

Het Openbaar Ministerie eist een taakstraf van 150 uur tegen Frans S. (47) uit Brunssum en de 54-jarige Heerlenaar John R.

Daarnaast hoorde het tweetal ook een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden tegen zich eisen.

Duizenden euro's
De Heerlenaar en de Brunssumer stonden dinsdagochtend terecht voor de diefstal en heling van het schutterszilver van broederschap Sint Sebastianus uit Kerkrade. John R. was degene die het zilver meenam, zijn compagnon Frans S. verkocht het later voor 20.000 euro.

Kruimeldieven
"Het gaat hier om twee kruimeldieven die per ongeluk de jackpot hebben meegenomen", zei de officier van justitie dinsdagochtend. Het tweetal gaf wel toe dat ze het zilver hadden meegenomen en de buit eerlijk wilden verdelen.

Lees ook: Dieven koningszilver wilden de buit eerlijk verdelen

Waardevol zilver
De twee mannen vonden het schutterszilver in een loods en wilden het verpatsen. Het tweetal liep na onderzoek tegen de lamp. Zo kon het waardevolle koningszilver in februari 2014 aan de dolgelukkige schutters worden teruggegeven. De politie pakte de twee op nadat ze hun buit voor 20.000 euro aan een pseudokoper hadden verpatst.

Spijt
Ze hebben inmiddels spijt van hun daad. "Ik heb mijn les geleerd", zei John R. Volgens Frans S. gebeurt dit nooit meer. Daar voegde hij nog aan toe dat hij liever een taakstraf zou krijgen voor de diefstal. "Gevangenis vind ik shit."

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Broederschap hoopt op duidelijkheid over schutterszilver
Dieven koningszilver wilden de buit eerlijk verdelen
Buit bij reinigingsdienst veel groter dan het koningszilver
Verdachten van stelen schutterszilver voor rechter
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen