Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: taakstraf voor hoofdverdachte zaak Yoeran Meertens

Geplaatst opdinsdag 3 februari 2015 - 13:54

Tachtig uur taakstraf, drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie en een jaar begeleiding door de jeugdreclassering.

Dat is de eis van het Openbaar Ministerie tegen de hoofdverdachte in de zaak Yoeran Meertens. Hem wordt openlijke geweldpleging met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg ten laste gelegd.

Vechtpartij
Meertens kreeg begin mei vorig jaar ruzie met een groepje jongens na het stappen in Gulpen. Bij de vechtpartij die vervolgens ontstond, viel hij met zijn hoofd op een vensterbank. Die val veroorzaakte een zwaar hersenletsel.

Achter gesloten deuren
Dinsdag staan de vier minderjarige verdachten in die zaak terecht. Allen wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd, de hoofdverdachte openlijke geweldpleging met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.
De zaak is achter gesloten deuren.

Claim
De advocaat van de ouders van Yoeran Meertens heeft ook een schadeclaim in het dossier gevoegd, zoals dat heet. Naar verluidt gaat het om een bedrag van duizenden euro's, onder meer voor studievertraging. Die claim staat los van een eventuele schadeclaim die nog in een civiele procedure geëist kan worden.

Toestand Yoeran
Over de huidige toestand van Yoeran wil de advocaat niets kwijt, behalve dat hij een 'niet-aangeboren hersenletsel' heeft. Eerder werd gesproken over een revalidatieperiode van een tot twee jaar, los van de vraag of Yoeran er überhaupt weer helemaal bovenop zou komen.

Geen toelichting
Over de huidige toestand van Yoeran doen verschillende verhalen de ronde, maar de advocaat weigert een toelichting. Naar eigen zeggen omdat de rechtbank de advocaten in dit proces verboden zou hebben met de media te praten. Navraag bij de rechtbank leert overigens dat er van zo'n verbod geen sprake is.

Drie medeverdachten krijgen dinsdagmiddag ook hun eis te horen. De rechter doet vrijdag 13 februari uitspraak in de zaak.

Lees ook: Rechtszaak tegen vechtersbazen gaat dinsdag verder

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Taakstraffen tot 80 uur geëist in zaak Yoeran Meertens
Mishandelaars Yoeran Meertens gaan in hoger beroep
rechtbank maastricht
Rechter doet vrijdag uitspraak in zaak Yoeran Meertens
Geert Wilders
Advocaat Wilders: 'Ik wil duizenden mensen verhoren'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen