Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: taakstraf voor hoofdverdachte zaak Yoeran Meertens

Geplaatst opdinsdag 3 februari 2015 - 13:54

Tachtig uur taakstraf, drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie en een jaar begeleiding door de jeugdreclassering.

Dat is de eis van het Openbaar Ministerie tegen de hoofdverdachte in de zaak Yoeran Meertens. Hem wordt openlijke geweldpleging met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg ten laste gelegd.

Vechtpartij
Meertens kreeg begin mei vorig jaar ruzie met een groepje jongens na het stappen in Gulpen. Bij de vechtpartij die vervolgens ontstond, viel hij met zijn hoofd op een vensterbank. Die val veroorzaakte een zwaar hersenletsel.

Achter gesloten deuren
Dinsdag staan de vier minderjarige verdachten in die zaak terecht. Allen wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd, de hoofdverdachte openlijke geweldpleging met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.
De zaak is achter gesloten deuren.

Claim
De advocaat van de ouders van Yoeran Meertens heeft ook een schadeclaim in het dossier gevoegd, zoals dat heet. Naar verluidt gaat het om een bedrag van duizenden euro's, onder meer voor studievertraging. Die claim staat los van een eventuele schadeclaim die nog in een civiele procedure geëist kan worden.

Toestand Yoeran
Over de huidige toestand van Yoeran wil de advocaat niets kwijt, behalve dat hij een 'niet-aangeboren hersenletsel' heeft. Eerder werd gesproken over een revalidatieperiode van een tot twee jaar, los van de vraag of Yoeran er überhaupt weer helemaal bovenop zou komen.

Geen toelichting
Over de huidige toestand van Yoeran doen verschillende verhalen de ronde, maar de advocaat weigert een toelichting. Naar eigen zeggen omdat de rechtbank de advocaten in dit proces verboden zou hebben met de media te praten. Navraag bij de rechtbank leert overigens dat er van zo'n verbod geen sprake is.

Drie medeverdachten krijgen dinsdagmiddag ook hun eis te horen. De rechter doet vrijdag 13 februari uitspraak in de zaak.

Lees ook: Rechtszaak tegen vechtersbazen gaat dinsdag verder

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Taakstraffen tot 80 uur geëist in zaak Yoeran Meertens
Mishandelaars Yoeran Meertens gaan in hoger beroep
rechtbank maastricht
Rechter doet vrijdag uitspraak in zaak Yoeran Meertens
Mishandeling Yoeran Meertens in 2015 weer voor rechter
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen