Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: taakstraf voor hoofdverdachte zaak Yoeran Meertens

Geplaatst opdinsdag 3 februari 2015 - 13:54

Tachtig uur taakstraf, drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie en een jaar begeleiding door de jeugdreclassering.

Dat is de eis van het Openbaar Ministerie tegen de hoofdverdachte in de zaak Yoeran Meertens. Hem wordt openlijke geweldpleging met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg ten laste gelegd.

Vechtpartij
Meertens kreeg begin mei vorig jaar ruzie met een groepje jongens na het stappen in Gulpen. Bij de vechtpartij die vervolgens ontstond, viel hij met zijn hoofd op een vensterbank. Die val veroorzaakte een zwaar hersenletsel.

Achter gesloten deuren
Dinsdag staan de vier minderjarige verdachten in die zaak terecht. Allen wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd, de hoofdverdachte openlijke geweldpleging met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.
De zaak is achter gesloten deuren.

Claim
De advocaat van de ouders van Yoeran Meertens heeft ook een schadeclaim in het dossier gevoegd, zoals dat heet. Naar verluidt gaat het om een bedrag van duizenden euro's, onder meer voor studievertraging. Die claim staat los van een eventuele schadeclaim die nog in een civiele procedure geëist kan worden.

Toestand Yoeran
Over de huidige toestand van Yoeran wil de advocaat niets kwijt, behalve dat hij een 'niet-aangeboren hersenletsel' heeft. Eerder werd gesproken over een revalidatieperiode van een tot twee jaar, los van de vraag of Yoeran er überhaupt weer helemaal bovenop zou komen.

Geen toelichting
Over de huidige toestand van Yoeran doen verschillende verhalen de ronde, maar de advocaat weigert een toelichting. Naar eigen zeggen omdat de rechtbank de advocaten in dit proces verboden zou hebben met de media te praten. Navraag bij de rechtbank leert overigens dat er van zo'n verbod geen sprake is.

Drie medeverdachten krijgen dinsdagmiddag ook hun eis te horen. De rechter doet vrijdag 13 februari uitspraak in de zaak.

Lees ook: Rechtszaak tegen vechtersbazen gaat dinsdag verder

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Taakstraffen tot 80 uur geëist in zaak Yoeran Meertens
Mishandelaars Yoeran Meertens gaan in hoger beroep
rechtbank maastricht
Rechter doet vrijdag uitspraak in zaak Yoeran Meertens
Geert Wilders
Advocaat Wilders: 'Ik wil duizenden mensen verhoren'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen