Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis OM: tegelgooier moet worden opgenomen

Geplaatst opdinsdag 18 juli 2017 - 13:40

Een 41-jarige man uit Sittard die een stoeptegel op een auto gooide, moet een jaar worden opgenomen in een psychiatrische kliniek.

Dat eist het Openbaar Ministerie dinsdag voor de rechtbank in Maastricht.

Bruggetje
De man gooide 9 februari de tegel vanaf een bruggetje op de Westelijke Randweg in Geleen. De inzittenden van de auto raakten niet gewond.

Ontoerekeningsvatbaar
De Limburger meldt dat zowel justitie als de verdediging de man ontoerekeningsvatbaar vinden. Volgens gedragsdeskundigen zou de man lijden aan een schizofrene stoornis.

Op 1 augustus is de uitspraak van de rechter.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Stoeptegelgooier één jaar naar psychiatrisch ziekenhuis
Hells Angel die schoot in café in Sittard weer de cel in
Jaar cel geëist voor poging tot doodslag in Sittard
Sittardenaar schuldig aan doodslag, 40 maanden cel
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen