Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis gelijk aan opgelegde straffen voor bestormers Woonwenz

Geplaatst opdonderdag 17 mei 2018 - 20:57

Tegen de verdachten van de bestorming van woningcorporatie Woonwenz in Blerick in 2013, zijn in hoger beroep grotendeels dezelfde straffen geëist als eerder opgelegd door de rechtbank.

Woensdag stonden de eerste zes van de dertien eerder veroordeelden voor het gerechtshof in Den Bosch. Zij gingen in beroep tegen hun straf.

Gelijke straffen
Volgens De Limburger houdt het OM vast aan de celstraffen die de rechtbank in Roermond de verdachten eerder oplegde. Daar kregen twee hoofdverdachten zes maanden cel, waarvan één voorwaardelijk. De andere vier verdachten hoorden woensdag lagere straffen tegen zich eisen dan eerder.

Woede
Bij de bestorming in november 2013 richtten de verdachten, bewoners van een klein woonwagenkamp, vernielingen aan. Dit vanuit woede over de ontruiming van hun standplaats. Bij de bestorming werden ook beveiligers en een lid van de mobiele eenheid mishandeld.

Lees ook: Bestormers Woonwenz moeten brommen

Overige zeven
De overige zeven verdachten verschijnen op een later moment voor het gerechtshof in Den Bosch. Zij kregen eerder straffen opgelegd die variëren tussen de 60 en 240 uur werkstraf en celstraffen tot zes maanden.

De raadsheer in Den Bosch doet op 31 mei uitspraak over de straffen van de eerste zes verdachten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen