Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eis gelijk aan opgelegde straffen voor bestormers Woonwenz

Geplaatst opdonderdag 17 mei 2018 - 20:57

Tegen de verdachten van de bestorming van woningcorporatie Woonwenz in Blerick in 2013, zijn in hoger beroep grotendeels dezelfde straffen geëist als eerder opgelegd door de rechtbank.

Woensdag stonden de eerste zes van de dertien eerder veroordeelden voor het gerechtshof in Den Bosch. Zij gingen in beroep tegen hun straf.

Gelijke straffen
Volgens De Limburger houdt het OM vast aan de celstraffen die de rechtbank in Roermond de verdachten eerder oplegde. Daar kregen twee hoofdverdachten zes maanden cel, waarvan één voorwaardelijk. De andere vier verdachten hoorden woensdag lagere straffen tegen zich eisen dan eerder.

Woede
Bij de bestorming in november 2013 richtten de verdachten, bewoners van een klein woonwagenkamp, vernielingen aan. Dit vanuit woede over de ontruiming van hun standplaats. Bij de bestorming werden ook beveiligers en een lid van de mobiele eenheid mishandeld.

Lees ook: Bestormers Woonwenz moeten brommen

Overige zeven
De overige zeven verdachten verschijnen op een later moment voor het gerechtshof in Den Bosch. Zij kregen eerder straffen opgelegd die variëren tussen de 60 en 240 uur werkstraf en celstraffen tot zes maanden.

De raadsheer in Den Bosch doet op 31 mei uitspraak over de straffen van de eerste zes verdachten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen