Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eis gelijk aan opgelegde straffen voor bestormers Woonwenz

Geplaatst opdonderdag 17 mei 2018 - 20:57

Tegen de verdachten van de bestorming van woningcorporatie Woonwenz in Blerick in 2013, zijn in hoger beroep grotendeels dezelfde straffen geëist als eerder opgelegd door de rechtbank.

Woensdag stonden de eerste zes van de dertien eerder veroordeelden voor het gerechtshof in Den Bosch. Zij gingen in beroep tegen hun straf.

Gelijke straffen
Volgens De Limburger houdt het OM vast aan de celstraffen die de rechtbank in Roermond de verdachten eerder oplegde. Daar kregen twee hoofdverdachten zes maanden cel, waarvan één voorwaardelijk. De andere vier verdachten hoorden woensdag lagere straffen tegen zich eisen dan eerder.

Woede
Bij de bestorming in november 2013 richtten de verdachten, bewoners van een klein woonwagenkamp, vernielingen aan. Dit vanuit woede over de ontruiming van hun standplaats. Bij de bestorming werden ook beveiligers en een lid van de mobiele eenheid mishandeld.

Lees ook: Bestormers Woonwenz moeten brommen

Overige zeven
De overige zeven verdachten verschijnen op een later moment voor het gerechtshof in Den Bosch. Zij kregen eerder straffen opgelegd die variëren tussen de 60 en 240 uur werkstraf en celstraffen tot zes maanden.

De raadsheer in Den Bosch doet op 31 mei uitspraak over de straffen van de eerste zes verdachten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Overzicht
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek

Meest gelezen