Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eis: drie jaar cel voor tbs'er die begeleider verkrachtte

Geplaatst opvrijdag 9 november 2018 - 13:56

Tbs'er Jacob P. moet drie jaar de cel in als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt. De 31-jarige man zou een medewerkster van kliniek De Rooyse Wissel hebben verkracht terwijl hij daar was opgenomen.

Dat heeft het OM als eis geformuleerd in de rechtszaak tegen de tbs'er, die vrijdag diende in de rechtbank in Roermond.

Hoog op
De officier van justitie wil hem ook opnieuw een tbs-behandeling in een gesloten kliniek opleggen. Ze neemt de zaak hoog op omdat de medewerkster ook zwaar is mishandeld. De advocaat van de verdachte ziet niets in een gevangenisstraf: "Mijn cliënt moet zo snel mogelijk beginnen met een nieuwe behandeling."

Begeleider
De man zat al jarenlang in tbs-kliniek de Rooyse Wissel voor zaken zoals agressie, mishandeling en bedreiging. Daarvoor was hij bijna uitbehandeld, hij zou op korte termijn worden overgeplaatst naar begeleid wonen. Hij zou in mei van dit jaar een medewerkster van die kliniek hebben verkracht. Het slachtoffer was persoonlijk begeleider van de man. Het zou zijn gebeurd bij het dagactiviteitencentrum op het terrein van De Rooyse Wissel.

Lees ook: Medewerkster tbs-kliniek aangerand en mishandeld

Knuffelen
De tbs'er en zijn slachtoffer waren buiten om planten water te geven en toen vergreep de tbs'er zich aan haar. De man ging op de medewerkster zitten en greep haar bij de keel. Ook betastte hij haar en drong hij met zijn vingers haar lichaam binnen. Het slachtoffer wist uiteindelijk het alarm in te drukken waardoor erger werd voorkomen. De tbs'er zou zijn uitgebarsten in woede nadat er niet meer geknuffeld mocht worden tussen patiënten en medewerkers.

Lees ook: 'Nieuwe verkrachting door tbs'er Rooyse Wissel groot risico'

Ziek
De medewerkster zit sinds de aanval in mei ziek thuis. Ze zegt last te hebben van spanning en angstklachten en wordt daarom behandeld door een psycholoog. Het slachtoffer wil 10.000 euro smartengeld. De tbs'er heeft eerder gezegd dat hij spijt heeft van zijn daad.

De rechtbank doet op vrijdag 23 november uitspraak in de zaak.

De reactie van de advocaat van de verdachte tbs'er.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen