Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eis: drie jaar cel voor tbs'er die begeleider verkrachtte

Geplaatst opvrijdag 9 november 2018 - 13:56

Tbs'er Jacob P. moet drie jaar de cel in als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt. De 31-jarige man zou een medewerkster van kliniek De Rooyse Wissel hebben verkracht terwijl hij daar was opgenomen.

Dat heeft het OM als eis geformuleerd in de rechtszaak tegen de tbs'er, die vrijdag diende in de rechtbank in Roermond.

Hoog op
De officier van justitie wil hem ook opnieuw een tbs-behandeling in een gesloten kliniek opleggen. Ze neemt de zaak hoog op omdat de medewerkster ook zwaar is mishandeld. De advocaat van de verdachte ziet niets in een gevangenisstraf: "Mijn cliënt moet zo snel mogelijk beginnen met een nieuwe behandeling."

Begeleider
De man zat al jarenlang in tbs-kliniek de Rooyse Wissel voor zaken zoals agressie, mishandeling en bedreiging. Daarvoor was hij bijna uitbehandeld, hij zou op korte termijn worden overgeplaatst naar begeleid wonen. Hij zou in mei van dit jaar een medewerkster van die kliniek hebben verkracht. Het slachtoffer was persoonlijk begeleider van de man. Het zou zijn gebeurd bij het dagactiviteitencentrum op het terrein van De Rooyse Wissel.

Lees ook: Medewerkster tbs-kliniek aangerand en mishandeld

Knuffelen
De tbs'er en zijn slachtoffer waren buiten om planten water te geven en toen vergreep de tbs'er zich aan haar. De man ging op de medewerkster zitten en greep haar bij de keel. Ook betastte hij haar en drong hij met zijn vingers haar lichaam binnen. Het slachtoffer wist uiteindelijk het alarm in te drukken waardoor erger werd voorkomen. De tbs'er zou zijn uitgebarsten in woede nadat er niet meer geknuffeld mocht worden tussen patiënten en medewerkers.

Lees ook: 'Nieuwe verkrachting door tbs'er Rooyse Wissel groot risico'

Ziek
De medewerkster zit sinds de aanval in mei ziek thuis. Ze zegt last te hebben van spanning en angstklachten en wordt daarom behandeld door een psycholoog. Het slachtoffer wil 10.000 euro smartengeld. De tbs'er heeft eerder gezegd dat hij spijt heeft van zijn daad.

De rechtbank doet op vrijdag 23 november uitspraak in de zaak.

De reactie van de advocaat van de verdachte tbs'er.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen