Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: Celstraf voor opa (75) om misbruik kleindochters

Geplaatst opdinsdag 3 september 2019 - 12:34

Een 75-jarige man uit Heerlen moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt een celstraf krijgen van tien maanden, waarvan acht voorwaardelijk, omdat hij zijn twee kleindochters van 6 en 15 jaar seksueel zou hebben misbruikt.

De man, die geregeld op de kleinkinderen paste, heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd, zo bleek tijdens de zitting.

Borsten
Volgens het Openbaar Ministerie betastte de oppasopa de borsten van een 15-jarige kleindochter en zou hij de vagina van haar zusje (6) hebben gestreeld. Ook zou het jongste meisje de penis van de verdachte hebben moeten aanraken.

Emotioneel
De verdachte oppasopa was niet aanwezig tijdens de zitting. De oudste kleindochter maakte gebruik van het spreekrecht en las een emotionele verklaring voor. "Als ik het had verteld was het mijn kleine zus nooit overkomen. We zijn allebei beschadigd voor het leven", zei het slachtoffer.

Geen dwang
De verdachte verklaarde eerder dat het betasten slechts één keer heeft plaatsgevonden en dat dit zonder dwang gebeurde. 'De kleindochter stribbelde niet tegen. Zij is ook seksueel zaken aan het ontdekken', zei de verdachte tijdens een verhoor bij de politie.

Ernstig ziek
Volgens de advocaat van de oppasopa is de man overigens ernstig ziek. Hij lijdt aan hartfalen en bevindt zich volgens zijn huisarts in de laatste levensfase. Toch verdient de man een celstraf, vinden zijn slachtoffers. "Iemand die je blindelings vertrouwt, die mag er niet mee wegkomen", zeiden ze in de rechtszaal.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen