Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: Celstraf voor opa (75) om misbruik kleindochters

Geplaatst opdinsdag 3 september 2019 - 12:34

Een 75-jarige man uit Heerlen moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt een celstraf krijgen van tien maanden, waarvan acht voorwaardelijk, omdat hij zijn twee kleindochters van 6 en 15 jaar seksueel zou hebben misbruikt.

De man, die geregeld op de kleinkinderen paste, heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd, zo bleek tijdens de zitting.

Borsten
Volgens het Openbaar Ministerie betastte de oppasopa de borsten van een 15-jarige kleindochter en zou hij de vagina van haar zusje (6) hebben gestreeld. Ook zou het jongste meisje de penis van de verdachte hebben moeten aanraken.

Emotioneel
De verdachte oppasopa was niet aanwezig tijdens de zitting. De oudste kleindochter maakte gebruik van het spreekrecht en las een emotionele verklaring voor. "Als ik het had verteld was het mijn kleine zus nooit overkomen. We zijn allebei beschadigd voor het leven", zei het slachtoffer.

Geen dwang
De verdachte verklaarde eerder dat het betasten slechts één keer heeft plaatsgevonden en dat dit zonder dwang gebeurde. 'De kleindochter stribbelde niet tegen. Zij is ook seksueel zaken aan het ontdekken', zei de verdachte tijdens een verhoor bij de politie.

Ernstig ziek
Volgens de advocaat van de oppasopa is de man overigens ernstig ziek. Hij lijdt aan hartfalen en bevindt zich volgens zijn huisarts in de laatste levensfase. Toch verdient de man een celstraf, vinden zijn slachtoffers. "Iemand die je blindelings vertrouwt, die mag er niet mee wegkomen", zeiden ze in de rechtszaal.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen