Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis in beroep: vier jaar cel voor vluchtende camperdief

Geplaatst opwoensdag 10 maart 2021 - 10:14

Als het aan justitie ligt moet een 31-jarige Heerlenaar die januari vorig jaar met een gestolen camper de politie van de weg probeerde te rijden drie jaar de cel in.

Daar bovenop komt nog een jaar cel voor heling van voertuigen en drugsdelicten, bleek tijdens de beroepszitting voor het gerechtshof in Den Bosch.

Kilometerslange achtervolging
Op woensdag 8 januari 2020 wilde de politie de camper in Heerlen controleren. Het voertuig bleek namelijk gestolen te zijn. De bestuurder negeerde het stopteken en ging ervandoor. Met de politie op zijn hielen reed de camperdief vanuit Heerlen naar Maastricht, waar hij de grens overstak naar Smeermaas. In Maasmechelen kwam de kilometerslange achtervolging ten einde. Dat gebeurde bij een rotonde waar de camperdief op een vrachtwagen botste.

Lees ook: Kilometerslange achtervolging camperdief eindigt met botsing

Gevangenisstraf en rijverbod
De rechtbank besliste eerder dat de Heerlenaar 26 maanden achter slot en grendel moest. Ook mocht hij drie jaar niet achter het stuur kruipen. Daar was het Openbaar Ministerie niet mee eens en de aanklager ging in hoger beroep.

Een totale vrijheidsstraf van vier jaar, dat eiste justitie dus tegen de man. En daarbij ook nog een rijverbod voor vier jaar.

De uitspraak volgt 23 maart.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen