Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis in beroep: vier jaar cel voor vluchtende camperdief

Geplaatst opwoensdag 10 maart 2021 - 10:14

Als het aan justitie ligt moet een 31-jarige Heerlenaar die januari vorig jaar met een gestolen camper de politie van de weg probeerde te rijden drie jaar de cel in.

Daar bovenop komt nog een jaar cel voor heling van voertuigen en drugsdelicten, bleek tijdens de beroepszitting voor het gerechtshof in Den Bosch.

Kilometerslange achtervolging
Op woensdag 8 januari 2020 wilde de politie de camper in Heerlen controleren. Het voertuig bleek namelijk gestolen te zijn. De bestuurder negeerde het stopteken en ging ervandoor. Met de politie op zijn hielen reed de camperdief vanuit Heerlen naar Maastricht, waar hij de grens overstak naar Smeermaas. In Maasmechelen kwam de kilometerslange achtervolging ten einde. Dat gebeurde bij een rotonde waar de camperdief op een vrachtwagen botste.

Lees ook: Kilometerslange achtervolging camperdief eindigt met botsing

Gevangenisstraf en rijverbod
De rechtbank besliste eerder dat de Heerlenaar 26 maanden achter slot en grendel moest. Ook mocht hij drie jaar niet achter het stuur kruipen. Daar was het Openbaar Ministerie niet mee eens en de aanklager ging in hoger beroep.

Een totale vrijheidsstraf van vier jaar, dat eiste justitie dus tegen de man. En daarbij ook nog een rijverbod voor vier jaar.

De uitspraak volgt 23 maart.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen