Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: 4 jaar rijverbod voor Hoensbroekenaar na dood fietsers

Geplaatst opvrijdag 16 november 2018 - 14:56

Het Openbaar Ministerie heeft voor de politierechtbank in Turnhout een voorwaardelijke gevangenisstraf en een rijverbod van vier jaar geëist tegen een 65-jarige man uit Hoensbroek.

De automobilist reed in mei vorig jaar drie fietssters dood in de Vlaamse gemeente Kasterlee. Dat ligt ten oosten van Antwerpen, niet ver van de Nederlandse grens.

Twaalf vriendinnen
De drie vrouwen waren met een groep van in totaal twaalf vriendinnen tussen de 65 en 76 jaar uit het nabijgelegen Retie op pad. Toen ze op de Turnhoutsebaan de provinciale weg wilden oversteken, waar 90 kilometer per uur mag worden gereden, werden ze geschept door de auto.

Lees ook: Man uit Hoensbroek betrokken bij dodelijk ongeluk België

Vader lichtgewond
Twee slachtoffers overleden ter plekke, een derde stierf enkele dagen later. Drie anderen werden met lichtere verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De 86-jarige vader van de bestuurder, die naast hem zat, raakte lichtgewond.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen