Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: 2,5 jaar gevangenis voor frauderende ambtenaar

Geplaatst opvrijdag 22 maart 2019 - 11:19

Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van 30 maanden tegen gemeenteambtenaar Pieter H. vanwege fraude. Zijn ex-vrouw hoorde een strafeis van 200 uur taakstraf.

Dat heeft justitie vrijdag bekend gemaakt tijdens de zitting in de rechtbank in Den Bosch.

Schadevergoeding
De Officier van Justitie wil verder dat de frauderende ambtenaar ruim 500.000 euro terugbetaald aan de gemeente Helmond. Zijn ex-vrouw zou volgens justitie een schadevergoeding van 87.000 euro moeten betalen.

Witwassen
De gemeente Helmond deed eind 2016 aangifte tegen ambtenaar Pieter H. wegens vermoedens over verduistering en valsheid in geschrifte. Ook zijn toenmalige echtgenote Diana N. werd opgepakt op verdenking van witwassen. Ze werd later vrijgelaten, maar justitie acht haar eveneens schuldig in de zaak. Ze heeft drie jaar een luxe leventje kunnen leiden door de misdrijven van haar toenmalige man, aldus de Officier van Justitie.

Tuin aanleggen
De ambtenaar, die voorheen in Leudal werkte, liet de gemeente Helmond betalen voor spullen en diensten die hij persoonlijk gebruikte, bleek uit onderzoek. Zo liet hij een tuin aanleggen en onderhouden bij de woning van zijn echtgenote in Echt. Helmond draaide onder meer ook op voor elektronica, auto's, dameskleding en wijnen.

De totale schade voor de gemeente bedraagt ruim 3,5 ton, zei de officier van justitie voor de rechtbank in Den Bosch.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen