Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: 2,5 jaar gevangenis voor frauderende ambtenaar

Geplaatst opvrijdag 22 maart 2019 - 11:19

Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van 30 maanden tegen gemeenteambtenaar Pieter H. vanwege fraude. Zijn ex-vrouw hoorde een strafeis van 200 uur taakstraf.

Dat heeft justitie vrijdag bekend gemaakt tijdens de zitting in de rechtbank in Den Bosch.

Schadevergoeding
De Officier van Justitie wil verder dat de frauderende ambtenaar ruim 500.000 euro terugbetaald aan de gemeente Helmond. Zijn ex-vrouw zou volgens justitie een schadevergoeding van 87.000 euro moeten betalen.

Witwassen
De gemeente Helmond deed eind 2016 aangifte tegen ambtenaar Pieter H. wegens vermoedens over verduistering en valsheid in geschrifte. Ook zijn toenmalige echtgenote Diana N. werd opgepakt op verdenking van witwassen. Ze werd later vrijgelaten, maar justitie acht haar eveneens schuldig in de zaak. Ze heeft drie jaar een luxe leventje kunnen leiden door de misdrijven van haar toenmalige man, aldus de Officier van Justitie.

Tuin aanleggen
De ambtenaar, die voorheen in Leudal werkte, liet de gemeente Helmond betalen voor spullen en diensten die hij persoonlijk gebruikte, bleek uit onderzoek. Zo liet hij een tuin aanleggen en onderhouden bij de woning van zijn echtgenote in Echt. Helmond draaide onder meer ook op voor elektronica, auto's, dameskleding en wijnen.

De totale schade voor de gemeente bedraagt ruim 3,5 ton, zei de officier van justitie voor de rechtbank in Den Bosch.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen