Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: 2 jaar cel voor steekpartij in Heerlen

Geplaatst opzaterdag 17 januari 2015 - 10:24

De 43-jarige Aiiad B. moet, als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, twee jaar de cel in voor poging tot doodslag.

Het OM kwam vrijdag met die eis in de rechtbank in Maastricht.

Café-ruzie
Volgens de officier van justitie stak B. op 2 september 2014 na een café-ruzie in Heerlen een vriend met een (zak)mes. De verdachte bekent te hebben gestoken, maar stelt dat zijn vriend een mes wilde trekken. "Ik heb hem alleen met de punt geraakt en had geen intentie hem te doden", verklaarde B. aan de rechter.

Poging tot doodslag
De officier van justitie beschikt over een getuige van de ruzie in het café. "Volgens deze was B. erg agressief. De verdachte zegt dat het slachtoffer een mes had, maar dat wordt niet door getuigen ondersteund. Het steken had tot de dood kunnen leiden, dat kan de verdachte weten. Daarom is sprake van poging tot doodslag."

Zelfverdediging
Advocaat Jules Heemskerk is het daar niet mee eens. "Het staat buiten kijf dat mijn cliënt heeft gestoken, maar hij deed dat uit zelfverdediging. Er is voor poging tot doodslag onvoldoende wettig bewijs. Simpelweg omdat er geen getuigen zijn van wat zich buiten het café afspeelde. Als B. moet worden veroordeeld, dan is dat hoogstens voor zware mishandeling."

De uitspraak volgt over twee weken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eis: acht jaar voor poging tot moord in Weert
Acht maanden geëist voor mishandeling cafébaas Maastricht
rechtbank maastricht
Rechter doet vrijdag uitspraak in zaak Yoeran Meertens
Eis: 16 jaar cel voor verdachte van moordzaak in Venlo
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen