Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: 180 uur taakstraf voor seks met veertienjarige

Geplaatst opdinsdag 25 augustus 2015 - 21:27

Kerkradenaar Marvin K. (24) moet van het Openbaar Ministerie (OM) een werkstraf krijgen van 180 uur. Ook eist het OM 6 maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van 3 jaar.

Volgens het OM had K. vorig jaar meerdere keren seks met een 14-jarig meisje.

Geen dwang
Zowel het OM als K.’s advocaat Dirk Daamen stellen dat van dwang geen sprake was. De twee hadden een relatie. "Dan mag het nóg niet", aldus de officier van justitie. "Je mag wel kletsen en lol hebben maar seks is verboden. Gezien de omstandigheden is een celstraf echter niet op zijn plaats."

Een relatie
Raadsman Daamen schetste voor de Maastrichtse rechtbank hoe de twee een relatie kregen. "Het meisje heeft in haar leven het nodige meegemaakt en zorgt sinds haar 11e al voor haar broer en moeder. Ze is vroeg rijp en verklaart niets van leeftijdgenoten te willen weten omdat die kinderachtig zijn. K. komt uit een warm gezin maar is minder volwassenen dan je qua leeftijd zou denken. Volgens de Reclassering functioneren ze op eenzelfde leeftijd."

Daamen vraagt om vrijspraak. De uitspraak volgt over twee weken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Man (34) misbruikte zijn dochter acht jaar lang'
Eis: taakstraf tegen man voor ontucht met 15-jarige
Taakstraf voor man uit Baarlo na ontucht met 15-jarige
Man uit Valkenburg bekent ontucht met kleindochter (4)
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen