Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: 18 maanden cel voor woningoverval met zwaard

Geplaatst opwoensdag 14 januari 2015 - 6:32

De officier van justitie heeft een celstraf van 18 maanden, waarvan negen maanden voorwaardelijk, geëist tegen de 29-jarige Maurice F. uit Eys.

F., die zich dinsdag moest verantwoorden voor de rechtbank in Maastricht, heeft bekend dat hij op 13 maart vorig jaar, samen met zijn drie jaar jongere neef, een woning in Wittem heeft overvallen met een zwaard. Zijn 26-jarige neef had een mes bij zich.

Zwaard 'gekregen'
De Eysdenaar verklaarde dat hij bij het plegen van de overval vooral "zijn neef volgde". En dat hij het zwaard "had gekregen", en niet in bezit had om daarmee een overval te plegen. Het was, volgens F.’s advocaat Peer Szymkowiak, een "vrij knullige overval". De neven liepen ‘gewoon’ de woning inWittem binnen en dwongen hun buit af: een zakje wiet en twee mobiele telefoons.

Geen fysiek contact
Het zwaard en het mes gebruikten de verdachten naar eigen zeggen niet om de twee bewoners mee te bedreigen. Er zouden ook geen stekende bewegingen mee gemaakt zijn, en het is tijdens de overval niet tot fysiek contact gekomen.

Blowen en drinken
Maar, zo concludeerde de officier van justitie, dat doet niets af aan het feit dat er een zeer dreigende werking vanuit is gegaan. Bovendien heeft F. al het nodige op zijn kerfstok. Volgens zijn advocaat bestond F.’s leven uit "in bed liggen, veel blowen en drinken en zich vervolgens afvragen welke criminele zaken er opgepakt konden worden".

Ander vergrijp
Momenteel zit F. een celstraf uit voor een ander vergrijp. De officier van justitie wil dat daar nog een celstraf en een uitgebreid hulpverleningstraject bovenop komen. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Celstraf voor woningoverval met zwaard
Apotheek Maastricht aansprakelijk voor letsel
rechtbank maastricht
Justitie eist vier jaar voor steekpartij in Geleen
Celstraf geëist voor ontucht met 15-jarig meisje
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen