Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eis 15 maanden voor heling kunst Van Bommel van Dam

Geplaatst opwoensdag 1 oktober 2014 - 11:52

Voor de heling van drie in Venlo gestolen kunstwerken is in de rechtbank in Amsterdam een celstraf van 15 maanden geëist.

Volgens justitie is er genoeg bewijs dat 37-jarige Amsterdammer Ryan L. wist dat de werken van kunstenaar Jan Schoonhoven gestolen waren.

De werken van Schoonhoven (1914-1994) werden in maart vorig jaar gestolen uit het Museum Van Bommel van Dam. Een van de werken ging een paar maanden later onder de hamer bij veilinghuis Sotheby's in Londen en bracht ruim 213.000 euro op. Dat werk bleek op de veiling te zijn ingebracht door L.

Serienummer
Na verkoop ontdekte de nieuwe eigenaar dat het serienummer was vervalst en dat het werk gestolen was. L. meldde zich daarna met de twee andere stukken bij de politie. Hij las op internet dat er iets niet klopte met de twee werken die hij in bezit had.

Kringloopwinkel
De verdachte heeft de drie werken (reliëfs van papier-maché) naar eigen zeggen gekocht in een kringloopwinkel in Amsterdam-West. Van twee kunstwerken heeft L. een kassabon met een bedrag van 5 euro, maar het Openbaar Ministerie (OM) twijfelt aan de echtheid hiervan.

De verdachte zegt dat hij 'volkomen transparant' heeft gehandeld: "Ik heb er spijt van dat ik de werken naar de politie heb gebracht."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Reliëf Jan Schoonhoven
Jaar cel voor heling kunst Van Bommel van Dam
'Ontwikkeling museum Venlo is afschuwelijk'
Venlo kijkt naar alternatieven Van Bommel Van Dam
Kinderen azc Venlo exposeren in Van Bommel van Dam
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen