Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis 10 jaar voor brandstichting Bandidoscafé Kerkrade

Geplaatst opmaandag 25 april 2016 - 10:52

Het Openbaar Ministerie eist 10 jaar cel voor de man de ervan wordt verdacht brand te hebben gesticht bij café Dacus in Kerkrade.

Het café was het honk van motorclub Bandidos.

Kinderen
In maart vorig jaar brandde de bovenverdieping uit na brandstichting. De bewoners van de bovenwoning, een gezin met kinderen, moesten via het dak vluchten om aan de vlammen te ontsnappen. Verdachte Cor S.
werd kort na de brand aangehouden. Hij had zich vlakbij het café in de struiken verstopt, met brandwonden aan zijn rechterbeen en -hand.

Lees ook: Café Dacus in Kerkrade uitgebrand

Hells Angels
S. is kandidaat-lid van motorclub
Hells Angels. Het motief voor de aanslag op de zaak aan de Zonstraat is volgens het OM de territoriumstrijd tussen de twee rivaliserende motorclubs. Het OM eist een zware straf, omdat S. met zijn aanslag ook het leven van kinderen in gevaar bracht. Daarnaast neemt justitie het de prospect-Hells Angel kwalijk dat hij getuigen heeft bedreigd.

Lees ook: 'Verdachte biecht in bajes aanslag Kerkrade op'

Wat moet je weten over de motorbendes in Limburg?

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

10 jaar cel voor brandstichting Kerkraads bikercafé
10 jaar cel geëist voor brandstichting motorcafé Kerkrade
Tweede verdachte brand Dacus Kerkrade wist te ontsnappen
Twee mannen opgepakt bij inval 'Bandidos-pand' Oirsbeek
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen