Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eis: 10 jaar cel en tbs voor verkrachten zes meisjes

Geplaatst opwoensdag 20 juni 2018 - 20:41

De officier van justitie heeft woensdag tien jaar cel en tbs geëist tegen de 21-jarige Omar B. Hij wordt verdacht van het verkrachten van zes meisjes.

B. zou de meisjes tussen januari en september 2016 in hotelkamers in Rotterdam, Schiedam en Venlo hebben verkracht. Enkele van hen waren minderjarig. Dat meldt het AD.

Opnames
De 21-jarige man zou in een hotel in Venlo een vrouw hebben verkracht en mishandeld. Bij een vrouw in Schiedam en Rotterdam zou hij dit zelfs meerdere malen hebben gedaan. Volgens mede-verdachten zou hij, terwijl hij de vrouwen onzedelijk betastte, opnames hebben gemaakt en gedreigd hebben deze aan familie en vrienden van de slachtoffers door te sturen. Zelf ontkent B. alles.

Levens verwoest
De krant laat weten dat verschillende slachtoffers woensdag in de rechtszaal aanwezig waren. Ze lazen al huilend hun verklaringen voor en vertelden dat B. hun levens verwoest heeft. Eén van hen wilde na de verkrachting zelfs een einde aan haar leven maken en nam een overdosis, maar overleefde het.

De 21-jarige B. is vorig jaar door het Pieter Baan Centrum onderzocht. Omdat hij niet goed meewerkte, kan de zorginstelling geen uitspraak doen of de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar was.

De uitspraak volgt over twee weken.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen