Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eis: 10 jaar cel en tbs voor verkrachten zes meisjes

Geplaatst opwoensdag 20 juni 2018 - 20:41

De officier van justitie heeft woensdag tien jaar cel en tbs geëist tegen de 21-jarige Omar B. Hij wordt verdacht van het verkrachten van zes meisjes.

B. zou de meisjes tussen januari en september 2016 in hotelkamers in Rotterdam, Schiedam en Venlo hebben verkracht. Enkele van hen waren minderjarig. Dat meldt het AD.

Opnames
De 21-jarige man zou in een hotel in Venlo een vrouw hebben verkracht en mishandeld. Bij een vrouw in Schiedam en Rotterdam zou hij dit zelfs meerdere malen hebben gedaan. Volgens mede-verdachten zou hij, terwijl hij de vrouwen onzedelijk betastte, opnames hebben gemaakt en gedreigd hebben deze aan familie en vrienden van de slachtoffers door te sturen. Zelf ontkent B. alles.

Levens verwoest
De krant laat weten dat verschillende slachtoffers woensdag in de rechtszaal aanwezig waren. Ze lazen al huilend hun verklaringen voor en vertelden dat B. hun levens verwoest heeft. Eén van hen wilde na de verkrachting zelfs een einde aan haar leven maken en nam een overdosis, maar overleefde het.

De 21-jarige B. is vorig jaar door het Pieter Baan Centrum onderzocht. Omdat hij niet goed meewerkte, kan de zorginstelling geen uitspraak doen of de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar was.

De uitspraak volgt over twee weken.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen