Acht jaar cel geëist voor seksueel misbruik dochter

Justitie eist acht jaar gevangenisstraf tegen een 51-jarige man uit Wellerlooi. Hij zou zijn dochter seksueel hebben misbruikt.

OM eist 18 jaar voor moord op Maastrichtse in Gooise villa

Voor de moord op een 22-jarige vrouw uit Maastricht in een villa in Hilversum is tegen een 23-jarige man uit Rotterdam 18 jaar cel geëist.

'Afvalverwerker moet bijna 270.000 euro terugbetalen'

Twee bestuurders van het inmiddels failliete afvalwerkingsbedrijf Milieu Service Zuid (MSZ) moeten een bedrag van 269.946 euro terugbetalen aan de Staat, als het aan de officier van justitie ligt.

OM eist zes jaar cel na schietpartij in Roermond

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de rechtbank in Roermond een celstraf van zes jaar geëist tegen Youssef B. (27) uit Roermond wegens een poging tot doodslag.

Man betrapt bij misbruik stiefdochter, OM eist celstraf

Officier van justitie Sylvia Kuipers heeft voor de rechtbank in Maastricht dertig maanden gevangenisstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, geëist tegen de 51-jarige Bert van N. uit Blitterswijck.

Eis: celstraf voor Weertenaar die dreigde flat op te blazen

Tegen een 51-jarige Weertenaar die in december 2014 dreigde zijn woning op te blazen door de gaskraan open te draaien, heeft het Openbaar Ministerie woensdag drie jaar celstraf geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk.

Eis: voorwaardelijke celstraf voor autistische stalker

Het Openbaar Ministerie heeft negen maanden voorwaardelijke celstraf en verplicht reclasseringstoezicht geëist tegen René G. (35) uit Landgraaf.

OM eist drie jaar cel tegen loverboy Armin A.

Het Openbaar Ministerie wil dat Armin A. voor drie jaar achter de tralies verdwijnt, waarvan zes maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar.

Eis: 16 jaar cel voor verdachte van moordzaak in Venlo

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag 16 jaar cel geëist tegen Rafaël D. uit Venlo. Hij wordt verdacht van de moord op Linda Minten, in oktober 2013.

Acht maanden geëist voor mishandeling cafébaas Maastricht

Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan twee voorwaardelijk, tegen de 28-jarige Peter R. uit Maastricht.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts