stock basisschool

Bijna 9.000 achtste groepers doen geen eindtoets in Limburg

Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken doen leerlingen van groep 8 in het basisonderwijs dit schooljaar geen eindtoets. In Limburg gaat het om 8.925 leerlingen.

ANP-371917830
Geen eindtoets basisschoolleerlingen

Leerlingen van groep 8 hoeven dit jaar geen eindtoets te maken vanwege het coronavirus.

Ook Limburgse leerlingen dupe van fout in eindtoets

Om hoeveel Limburgse leerlingen het precies gaat is nog onduidelijk, maar het is wel zeker dat ook Limburgse kinderen de dupe zijn van de fout in de eindtoets die dinsdag werd ontdekt.

Alleen Zeeland heeft hogere eindcijfers basisschool

De eindtoets voor leerlingen van groep 8 op de basisschool wordt alleen in Zeeland beter gemaakt dan in Limburg.

Ruim 700 adviezen bijgesteld na eindtoets basisschool

Het leerkrachtadvies is bij 7,0 procent van de Limburgse basisschoolleerlingen in het afgelopen schooljaar naar boven toe bijgesteld op basis van de toetsscore. Dat zijn 749 leerlingen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV