Overslaan en naar de inhoud gaan

Eindrapport overleden model Ivana Smit overgedragen

Geplaatst opvrijdag 16 februari 2018 - 6:49

De sectie op het lichaam van de eind vorig jaar overleden Ivana Smit (18) is afgerond.

De onderzoeksresultaten worden overgedragen aan de Maleisische politie.

Balkon
Begin deze maand kwam al naar buiten dat het uit Sittard afkomstige model mogelijk al was overleden voordat ze van een balkon in een hotel in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur viel.

Lees ook: Sectie: 'Ivana Smit mogelijk al dood voor val'

Nauwelijks bloed
Patholoog Frank van de Goot heeft daar meerdere aanwijzingen voor, onder meer dat er nauwelijks bloed lag op de plek waar haar val eindigde. Ook bleek ze al letsel te hebben voordat ze op 7 december van grote hoogte naar beneden stortte. Smit was eind vorig jaar op bezoek in de hotelkamer van een Amerikaans echtpaar.

Lees ook: Nabestaanden Ivana Smit verwachten geen arrestaties

Oriënterend onderzoek
De politie leek aanvankelijk uit te gaan van een ongeluk, maar haar familie gelooft dat niet. Op verzoek van de advocaat van de nabestaanden Sébas Diekstra begon het Nederlandse Openbaar Ministerie eind december een oriënterend onderzoek naar de dood van Smit.

Autopsierapport
Het OM bestudeert daartoe zowel het Maleisische als het Nederlandse autopsierapport. Naar aanleiding daarvan wordt gekeken of er daadwerkelijk een strafrechtelijk onderzoek komt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen