Overslaan en naar de inhoud gaan

Eindhovense organisatie gelinkt aan twee Limburgse methlabs

Geplaatst opzaterdag 23 januari 2021 - 7:07

Justitie linkt een groep mannen aan twee opgerolde drugslabs in Baexem en Ittervoort. In het onderzoek naar deze groep vond de politie onder andere honderd liter amfetamineolie.

Dat blijkt uit informatie van L1 en wordt door justitie bevestigd.

Lees ook: Politie ontdekt drugslab in Ittervoort

Professioneel lab
In juli ontmantelde de politie een drugslab in de Margarethastraat in Ittervoort. Het lab was niet meer in werking, maar was professioneel opgezet. Zo liepen er leidingen diep de tuin in om verdachte luchtjes ver buiten reukbereik te houden. Er werden echter geen verdachten aangehouden. Volgens de politie was het pas het tweede methlab dat in onze provincie werd ontmanteld.

Populaire drug
Crystal meth, vanwege de structuur van het product ook wel ice genoemd, is een drug die lange tijd vooral populair was in de Verenigde Staten. Sinds 2019 zien opsporingsdiensten steeds meer methlabs in Nederland. De marges op xtc en speed zijn gezakt en daarom lijkt het voor drugscriminelen in ons land interessanter om zich op meth te storten.

Lees ook: Drugslab in Baexem opgerold, vijf mannen opgepakt

Link tussen labs
In dat kader zouden Sezer K. (27), Can K. (50), Adolf L. (41) en Ta L. (33) in de methproductie zijn gestapt. Dit Eindhovense viertal zit momenteel vast voor betrokkenheid bij een methlab aan de Beekkant in Baexem. Daar deed de politie op 3 november een inval en werd zo'n honderd liter methamfetamine-olie gevonden. Er zou ook 72 kilo (meth)amfetamine zijn aangetroffen, maar dat kan justitie niet bevestigen.

Diezelfde groep, of in ieder geval een deel daarvan, wordt nu ook gelinkt aan het lab in Ittervoort. "Dat klopt", zegt een justitiewoordvoerster. "Het gaat gedeeltelijk om dezelfde verdachten." Ook in deze zaak gebruikt justitie EncroChat, de gekraakte chatdienst die door veel criminelen werd gebruikt voor onderling contact, als bewijs.

Productie van meth
Justitie verdenkt de Eindhovenaren officieel van 'voorbereidingshandelingen' en het produceren van meth. Het kwartet komt op 17 februari voor het eerst voor de rechter. Dat wordt overigens geen inhoudelijk proces; de rechter buigt zich enkel over het voorarrest van de mannen. Advocaten Gertjan Mooren en Serge Weening zeggen op dit moment weinig kwijt te kunnen over de zaak. Hun collega Misja Geeratz was niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen