Overslaan en naar de inhoud gaan

Eindhalte tram Maastricht bij Mosae Forum

Geplaatst opvrijdag 12 juni 2015 - 16:22

De voorlopige eindhalte van de tram tussen Hasselt en Maastricht komt bij Mosae Forum als het aan het stadsbestuur van Maastricht en het provinciebestuur ligt.

Die locatie kwam als beste uit een variantenonderzoek, waarbij ook een eindhalte aan de Boschstraat werd onderzocht.

Dieper onderzoek
De komende tijd vindt dieper onderzoek plaats naar de variant Mosae Forum. Dat moet onder meer inzicht geven in de kosten. Op basis van wat nu voorligt, blijkt dat de investeringsraming 200.000 euro hoger is dan het beschikbare budget.

Station
Mosae Forum past volgens Maastricht en de provincie beter in het oorspronkelijk vastgestelde tramtracé en biedt bovendien de kansen om op termijn de tramlijn alsnog door te trekken tot aan het station. Dat was nu al de bedoeling, maar de Wilhelminabrug bleek te zwak om de tram te kunnen dragen.

Resultaten
De voorkeursvriant is gedeeld met de Belgische partners. Minister Ben Weyts heeft laten weten het resultaat van het vervolgonderzoek 'met belangstelling tegemoet te zien'. Na de zomer worden de resultaten van deze studie gepresenteerd.

Lees ook:
- Tram niet over Wilhelminabrug in Maastricht
- Onderzoek nieuwe tramhaltes Maastricht kost 1,5 miljoen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Sneltram Maastricht-Hasselt
Stukje Hasselt laatste horde voor sneltram
Provincie akkoord met Mosae Forum als eindhalte tram
'Tram Hasselt-Maastricht op de helling'
'Tramhalte moet in centrum Maastricht komen'
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen