Overslaan en naar de inhoud gaan

Eindexamens: 'Brinta, mango's en sinaasappelsap'

Geplaatst opdinsdag 12 mei 2015 - 17:27

De tweede dag van de eindexamens zit er op, maar voor de leerlingen van vmbo KB en vmbo GL begonnen de examens dinsdag pas.

Zij hadden maandag een extra dagje om te leren.

Frans
De leerlingen van de Kaderberoepsgerichte Leerweg begonnen met een toets Frans. Voor de vmbo'ers van de Gemengde Leerweg stond transport en logistiek, voertuigentechniek en Frans op het programma.

Nederlands
De Havisten konden aan de slag met Kunst en Nederlands. Vwo'ers klaagden maandag steen en been over het examen Nederlands. Ze vonden de toets 'te saai' en 'te moeilijk'. Dinsdag konden zij aan de slag met de examens tehatex (tekenen, handvaardigheid en textiele werkvormen) en Management & Organisatie.

Temperatuur
In tegenstelling tot maandag, was de temperatuur dinsdag een stuk aangenamer om binnen te zitten en een toets te maken. De weersverwachting blijft voor de komende periode gunstig, met temperaturen net onder de 20 graden.

Tip van de dag
De tip van de dag komt van Felix Cohen, oud-directeur van het Voedingscentrum. Op scholieren.com geeft hij een recept voor hét eindexamenontbijt. "Goed ontbijten is belangrijk, want je moet natuurlijk niet hongerig ergens aan beginnen, een recept wat mij erg aanspreekt, is een mango ontbijtshake."

Ontbijtshake recept

  • Een halve mango
  • Een glas sinaasappelsap
  • Eén deciliter magere yoghurt
  • Drie eetlepels Brinta

"Als je daarnaast nog honger hebt, kun je een volkoren boterham eten met halvarine en jam of appelstroop. Goed voor je lichaam en dus ook goed voor je concentratievermogen."

Lees hier alles over de eindexamens.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Mooi weer buiten, succes met de examens binnen!
Examenterugblik: 'Was nooit de vraag of ik zou slagen'
Examenterugblik: 'Ga je niet helemaal kapot leren'
Seks en chocola, de eindexamens beginnen maandag
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen