Technische storing vertraagt eindexamenuitslagen

Door een technische storing bij leerlingvolgsysteem Somtoday wordt de uitslag van de eindexamens voor duizenden scholieren vertraagd.

Examendebacle: eerste diploma-uitreiking VMBO Maastricht

De eerste leerlingen 42 leerlingen van VMBO Maastricht kunnen woensdag op school hun diploma ophalen.

Weer excuses voor nieuwe blunder VMBO

Opnieuw heeft VMBO Maastricht excuses aangeboden aan ouders en leerlingen wegens fouten in de communicatie.

'Slordige communicatie over consequenties vmbo-leerlingen'

Advocaat Wouter Geertsen is niet te spreken over de manier waarop de examenleerlingen van het VMBO Maastricht zijn geïnformeerd over wat zij moeten doen om alsnog hun diploma te halen.

Tweede Kamer dringt nogmaals aan op vertrek LVO-baas

De Tweede Kamer heeft donderdagnacht unaniem een motie aangenomen waarin bestuursvoorzitter André Postema wordt opgeroepen om op te stappen als bestuursvoorzitter van scholenkoepel LVO.

Duidelijkheid voor leerlingen VMBO Maastricht

In persoonlijke gesprekken zijn gedupeerde examenleerlingen van VMBO Maastricht woensdag bijgepraat over welke vakken ze nog moeten inhalen.

Gedupeerden examendebacle krijgen woensdag uitsluitsel

Het is woensdag een spannende dag voor de leerlingen van het VMBO Maastricht. Ze horen in de middaguren of zij hun diploma alsnog kunnen behalen.

Foto's: Leerlingen VMBO Maastricht voeren actie

Enkele tientallen boze leerlingen van VMBO Maastricht voeren maandagochtend actie voor de school aan de Bemelerweg in Maastricht.

Bestuur vmbo-scholen aan minister: 'Draai besluit terug'

Dat honderden eindexamenleerlingen van VMBO Maastricht niet hun diploma krijgen is een 'verregaande beslissing'. André Postema, de voorzitter van het College van Bestuur van het Limburgs Voortgezet Onderwijs, roept de minister dan ook op deze beslissing terug te draaien.

Eerste eindexamenuitslagen voor Agora-onderwijs Roermond

Een spannende dag voor het Agora-onderwijs in Roermond. Het was voor het eerst dat scholieren van de onderwijsvorm eindexamen deden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts