Overslaan en naar de inhoud gaan

Eindelijk zonneschijn in extreem sombere december

Geplaatst opdinsdag 26 december 2017 - 10:07

Op deze Tweede Kerstdag breekt eindelijk de zon door, nadat we de zon de afgelopen negen sombere dagen niet of nauwelijks gezien hebben.

Volgens Meteo Limburg is de zonneschijnduur in Zuid-Limburg tot dusver in deze decembermaand recordlaag over de afgelopen bijna honderd jaar.

Zonuren
In de regio Vijlen-Vaals liet de zon zich deze maand tot en met Eerste Kerstdag slechts twee uurtjes zien. In de regio Maastricht bedroeg de zonneschijnduur van 1 tot en met 25 december acht uur. In 1920 scheen de zon over deze periode slechts zes uur.

In Noord- en Midden-Limburg was de zon tot dinsdag deze maand iets vaker te zien: Arcen dertien uur en in Ell-Haler zeventien uur, maar normaal is bijna veertig zonuren.

Somber
Voor het laatst was het in december tot en met Eerste Kerstdag vergelijkbaar somber in 1988 met toen bijna tien zonuren. Vorig jaar scheen de zon in deze periode maar liefst bijna tachtig uur.

Lichte vorst
De komende dagen wordt donderdag de dag met de meeste zonneschijn. Het wordt dan wel kouder en in de nacht naar vrijdag is er lichte vorst. Dit zet niet door in het laatste weekeinde van dit jaar, want richting de jaarwisseling wordt het meer dan 10 graden bij veel bewolking, vrij veel regen en wind.

Kijk voor de complete weersverwachting op 1Limburg.nl/weer

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen