Overslaan en naar de inhoud gaan

Eindelijk weer een Limburgse schaatser op landelijk niveau

Geplaatst opdinsdag 16 oktober 2018 - 18:54

De 22-jarige Guido Maat uit Schimmert maakt zaterdag zijn debuut als landelijk marathonschaatser.

Daarmee keert er na negen jaar een Limburger terug op het hoogste niveau.

Beloften
In 2009 was het profschaatser Jochem Janssen uit Brunssum die afscheid nam van de wedstrijdsport. Zo ver is Maat nog niet. Hij komt voorlopig uit bij de landelijke beloften, het voorportaal voor de marathon bij de heren.

Matig ijs
Maat is lid van de Limburgse Schaatsvrienden en traint op het ijs in Geleen. Dat is niet ideaal want zolang de buiten-schaatsbaan nog niet open is, moet hij het doen met het ijs waar normaal de ijshockeyers op trainen. "Sommige tegenstanders komen uit Heerenveen en kunnen daar naar hartenlust trainen. Ik moet altijd veel reizen om op de baan van Nijmegen of Tilburg te trainen."

Comeback
Guido Maat reed zich vorig seizoen in de kijker en kreeg een uitnodiging om dit seizoen zijn debuut te maken bij de landelijke B-rijders. En daarmee maakt hij een sterke comeback na een lelijke blessure die hem het seizoen 2016-2017 kostte. Door een val liep hij een grote wond op. Hij revalideerde toen zes maanden.

Komende zaterdag staat hij aan de start van de eerste marathon van dit seizoen. Die wordt in Amsterdam gereden op de Jaap Eden IJsbaan.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen