Overslaan en naar de inhoud gaan

Eindelijk weer een Limburgse schaatser op landelijk niveau

Geplaatst opdinsdag 16 oktober 2018 - 18:54

De 22-jarige Guido Maat uit Schimmert maakt zaterdag zijn debuut als landelijk marathonschaatser.

Daarmee keert er na negen jaar een Limburger terug op het hoogste niveau.

Beloften
In 2009 was het profschaatser Jochem Janssen uit Brunssum die afscheid nam van de wedstrijdsport. Zo ver is Maat nog niet. Hij komt voorlopig uit bij de landelijke beloften, het voorportaal voor de marathon bij de heren.

Matig ijs
Maat is lid van de Limburgse Schaatsvrienden en traint op het ijs in Geleen. Dat is niet ideaal want zolang de buiten-schaatsbaan nog niet open is, moet hij het doen met het ijs waar normaal de ijshockeyers op trainen. "Sommige tegenstanders komen uit Heerenveen en kunnen daar naar hartenlust trainen. Ik moet altijd veel reizen om op de baan van Nijmegen of Tilburg te trainen."

Comeback
Guido Maat reed zich vorig seizoen in de kijker en kreeg een uitnodiging om dit seizoen zijn debuut te maken bij de landelijke B-rijders. En daarmee maakt hij een sterke comeback na een lelijke blessure die hem het seizoen 2016-2017 kostte. Door een val liep hij een grote wond op. Hij revalideerde toen zes maanden.

Komende zaterdag staat hij aan de start van de eerste marathon van dit seizoen. Die wordt in Amsterdam gereden op de Jaap Eden IJsbaan.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen