Overslaan en naar de inhoud gaan

Eindelijk 'Op 't vriethof op 'n baank' zitten

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2020 - 16:41

Op het Vrijthof in Maastricht is vrijdagmiddag de officiële Johnny Blenco-bank onthuld.

Het is een eerbetoon aan de in januari overleden Maastrichtse volkszanger Johnny Blenco.

Handtekeningenactie
Vlak na het overlijden van de populaire zanger begon Paul Roijen, een fan, een handtekeningenactie op Facebook. "Iech vin tot veer us sterk moote maake, tot d'r 'n echte 'Johnny Blenco baank' op us Vriethof kömp, es hommage aon deze geweldige zenger/componist" aldus Roijen destijds op Facebook.

Zijn oproep kon op veel bijval rekenen. In een mum van tijd had hij 3500 handtekeningen verzameld. De Gemeente Maastricht steunde het initiatief ook en heeft het bankje gefinancierd.

Lees ook: Maastrichtenaar wil Johnny Blenco eren met bankje

Vrijthof
Een bankje op het Vrijthof tegenover café In den Ouden Vogelstruys zou de permanente gedenkplek voor Johnny Blenco moeten worden. Maar doordat de café's door de coronacrisis hebben mogen uitbreiden, is die plek niet meer mogelijk. De familie wilde niet nog maanden moeten wachten en heeft het bankje daarom tijdelijk voor het Theater aan het Vrijthof te plaatsen.

Video: L1

2500 liedjes
De zanger, die eigenlijk Jef Vriezelaar heette, overleed dit jaar op 27 januari. Hij heeft meer dan 2500 liedjes geschreven. Hij werd met name in Maastricht bekend met zijn kerstplaat 'Keersmès roond de Vriethof'. Een van zijn laatste liedjes dateert uit 2007. Dat was een carnavalsrap met het Maastrichtse gezelschap Pikkatrillaz.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen