Overslaan en naar de inhoud gaan

Eindelijk 'Op 't vriethof op 'n baank' zitten

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2020 - 16:41

Op het Vrijthof in Maastricht is vrijdagmiddag de officiële Johnny Blenco-bank onthuld.

Het is een eerbetoon aan de in januari overleden Maastrichtse volkszanger Johnny Blenco.

Handtekeningenactie
Vlak na het overlijden van de populaire zanger begon Paul Roijen, een fan, een handtekeningenactie op Facebook. "Iech vin tot veer us sterk moote maake, tot d'r 'n echte 'Johnny Blenco baank' op us Vriethof kömp, es hommage aon deze geweldige zenger/componist" aldus Roijen destijds op Facebook.

Zijn oproep kon op veel bijval rekenen. In een mum van tijd had hij 3500 handtekeningen verzameld. De Gemeente Maastricht steunde het initiatief ook en heeft het bankje gefinancierd.

Lees ook: Maastrichtenaar wil Johnny Blenco eren met bankje

Vrijthof
Een bankje op het Vrijthof tegenover café In den Ouden Vogelstruys zou de permanente gedenkplek voor Johnny Blenco moeten worden. Maar doordat de café's door de coronacrisis hebben mogen uitbreiden, is die plek niet meer mogelijk. De familie wilde niet nog maanden moeten wachten en heeft het bankje daarom tijdelijk voor het Theater aan het Vrijthof te plaatsen.

Video: L1

2500 liedjes
De zanger, die eigenlijk Jef Vriezelaar heette, overleed dit jaar op 27 januari. Hij heeft meer dan 2500 liedjes geschreven. Hij werd met name in Maastricht bekend met zijn kerstplaat 'Keersmès roond de Vriethof'. Een van zijn laatste liedjes dateert uit 2007. Dat was een carnavalsrap met het Maastrichtse gezelschap Pikkatrillaz.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen