Overslaan en naar de inhoud gaan

Eindelijk nieuwe ploeg voor Nils Sinschek

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2021 - 13:07

Wielrenner Nils Sinschek zal komende twee jaar uitkomen voor het ABLOC Continental Team.

De 22-jarige wielrenner uit Maastricht heeft lang moeten wachten om bij een nieuwe ploeg onderdak te vinden, nadat zijn contract bij de opleidingsploeg van Team Sunweb (tegenwoordig Team DSM) niet verlengd werd.

Onzeker periode
Met de ondertekening van het contract komt er voor Sinschek een einde aan een onzekere periode. "Ik ben erg blij dat ik dit seizoen voor ABLOC mag gaan rijden. Het was een onzekere winter maar ik ben er op gebrand om met de ploeg er een goed jaar van te maken."

Maximaal aantal renners bereikt
De definitieve overgang naar de ploeg van ploegmanager Paul Tabak werd bemoeilijkt door de geldende UCI-regels rondom het maximaal aantal renners. Tabak wilde Sinschek reeds eerder aan zijn ploeg voor 2021 toevoegen maar werd gedwarsboomd door het huidige UCI-regelement. Een continentale ploeg mag maar uit 16 renners bestaan.

Alsnog een plekje vrij
Omdat renner Jeen de Jong door langdurig blessureleed maandag zijn contract bij de ploeg noodgedwongen inleverde, ontstond er ruimte om Sinschek als renner aan de ploeg toe te voegen.

Profrenner worden
Manager Paul Tabak is in zijn nopjes met de komst van Sinschek: "Nils is een talentvolle renner die wij al langer in de gaten houden. Met het stoppen van Jeen de Jong is er op het allerlaatste moment een plek vrij gekomen, waarna wij snel geschakeld hebben. Wij gaan er alles aan doen om Nils te begeleiden in zijn droom om profrenner te worden."

Twee jaar opleidingsploeg Team Sunweb
Sinschek kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor het development team van Sunweb. In 2009 werd hij derde op het NK tijdrijden voor beloften. Afgelopen seizoen eindigde hij als vijfde op het NK op de weg. Sinschek woonde tijdens zijn dienstverband bij Team Sunweb op de ploegcampus in Sittard.

Bij de continentale wielerploeg komt hij ook provinciegenoot Stijn Daemen tegen. De huidige Nederlandse beloftenkampioen rijdt voor het tweede seizoen bij ABOC CT.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen