Overslaan en naar de inhoud gaan

Eindelijk groen licht voor opknapbeurt N598

Geplaatst opdonderdag 12 april 2018 - 22:20

Eindelijk goed nieuws voor de reconstructie van de N598. Nadat er al ruim tien jaar over de opknapbeurt gesproken wordt, heeft de Raad van State de provincie donderdag groen licht gegeven voor de eerste fase.

De weg loopt van de buurtschap De Hut bij Margraten tot aan de Belgische grens bij het gehucht De Plank.

Ongelijk
De eigenaar van de laatste boerderij voor de grens had de Raad van State gevraagd het plan te schrappen, omdat zijn bedrijf er ernstig nadeel van zou ondervinden. Maar de boer is op alle punten in het ongelijk gesteld.

Lees ook: Provincie wil verdere vertraging opknapbeurt N598 voorkomen

Gevaarlijke kruispunten
De eerste fase van de opknapbeurt van de N598 gaat over het weggedeelte tussen De Hut en Hoogcruts. De twee gevaarlijke kruispunten bij die buurtschappen worden vervangen door rotondes. Ook komen er vrijliggende fietspaden.

Tijdrovend
In de tweede fase van de aanpak van de weg is een dubbel fietspad voorzien aan de overkant van de laatste boerderij voor de grens tot aan De Plank. Doordat het fietspad deels op Belgisch grondgebied ligt, moet dat met de Belgische gemeente Voeren geregeld worden. Die wil zeker meewerken, maar de procedure neemt nogal wat tijd in beslag.

Daarom heeft de provincie besloten de reconstructie in twee fasen op te knippen zodat alvast een groot deel van de weg kan worden aangepakt.

Voor de reconstructie is 10 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen