Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde zoektocht: weggelopen man gevonden

Geplaatst opzondag 10 november 2019 - 18:19

De politie heeft zondagavond het treinverkeer rond Heerlen laten stilleggen.

De politie was op zoek naar iemand die was weggelopen uit een pand van ggz-instelling Mondriaan. De persoon zou daar vrijwillig opgenomen zijn en slecht ter been zijn.

Persoon gevonden
Na een uren durende zoektocht meldde de politie kort voor 21:00 uur via Twitter dat de gezochte persoon was gevonden en werd opgevangen door een politiepatrouille. In welke staat de weggelopen man werd aangetroffen, is niet bekendgemaakt.

Patrouilles en heli
Eerder op de avond werd het complete treinverkeer rond Heerlen stilgelegd omdat de man zich op of bij het spoor zou ophouden. Er hing ook een tijdlang een politiehelikopter in de lucht om het spoortraject tussen Heerlen en Eygelshoven af te speuren. Op de grond werd gezocht door politiepatrouilles. En bij het station in Heerlen stonden arrestatieteams klaar om de ontsnapte patiënt in te rekenen.

Video: Track'88

Zware middelen
Waarom er zo zwaar werd ingezet op het vinden van de weggelopen ggz-patiënt, is niet duidelijk. Een woordvoerder van de politie kon niet zeggen of de man gewapend was of gedreigd had anderen iets aan te doen.

Zoekgebied verkleind
Rond 19:00 uur werd de zoektocht rond het station in Heerlen afgeschaald. Volgens een woordvoerder omdat het zoekgebied steeds kleiner was geworden. Kort voor 20:30 uur zondagavond werden de spoorlijnen weer vrijgegeven voor het treinverkeer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen