Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde zoektocht: weggelopen man gevonden

Geplaatst opzondag 10 november 2019 - 18:19

De politie heeft zondagavond het treinverkeer rond Heerlen laten stilleggen.

De politie was op zoek naar iemand die was weggelopen uit een pand van ggz-instelling Mondriaan. De persoon zou daar vrijwillig opgenomen zijn en slecht ter been zijn.

Persoon gevonden
Na een uren durende zoektocht meldde de politie kort voor 21:00 uur via Twitter dat de gezochte persoon was gevonden en werd opgevangen door een politiepatrouille. In welke staat de weggelopen man werd aangetroffen, is niet bekendgemaakt.

Patrouilles en heli
Eerder op de avond werd het complete treinverkeer rond Heerlen stilgelegd omdat de man zich op of bij het spoor zou ophouden. Er hing ook een tijdlang een politiehelikopter in de lucht om het spoortraject tussen Heerlen en Eygelshoven af te speuren. Op de grond werd gezocht door politiepatrouilles. En bij het station in Heerlen stonden arrestatieteams klaar om de ontsnapte patiënt in te rekenen.

Video: Track'88

Zware middelen
Waarom er zo zwaar werd ingezet op het vinden van de weggelopen ggz-patiënt, is niet duidelijk. Een woordvoerder van de politie kon niet zeggen of de man gewapend was of gedreigd had anderen iets aan te doen.

Zoekgebied verkleind
Rond 19:00 uur werd de zoektocht rond het station in Heerlen afgeschaald. Volgens een woordvoerder omdat het zoekgebied steeds kleiner was geworden. Kort voor 20:30 uur zondagavond werden de spoorlijnen weer vrijgegeven voor het treinverkeer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen