Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde zoektocht: weggelopen man gevonden

Geplaatst opzondag 10 november 2019 - 18:19

De politie heeft zondagavond het treinverkeer rond Heerlen laten stilleggen.

De politie was op zoek naar iemand die was weggelopen uit een pand van ggz-instelling Mondriaan. De persoon zou daar vrijwillig opgenomen zijn en slecht ter been zijn.

Persoon gevonden
Na een uren durende zoektocht meldde de politie kort voor 21:00 uur via Twitter dat de gezochte persoon was gevonden en werd opgevangen door een politiepatrouille. In welke staat de weggelopen man werd aangetroffen, is niet bekendgemaakt.

Patrouilles en heli
Eerder op de avond werd het complete treinverkeer rond Heerlen stilgelegd omdat de man zich op of bij het spoor zou ophouden. Er hing ook een tijdlang een politiehelikopter in de lucht om het spoortraject tussen Heerlen en Eygelshoven af te speuren. Op de grond werd gezocht door politiepatrouilles. En bij het station in Heerlen stonden arrestatieteams klaar om de ontsnapte patiënt in te rekenen.

Video: Track'88

Zware middelen
Waarom er zo zwaar werd ingezet op het vinden van de weggelopen ggz-patiënt, is niet duidelijk. Een woordvoerder van de politie kon niet zeggen of de man gewapend was of gedreigd had anderen iets aan te doen.

Zoekgebied verkleind
Rond 19:00 uur werd de zoektocht rond het station in Heerlen afgeschaald. Volgens een woordvoerder omdat het zoekgebied steeds kleiner was geworden. Kort voor 20:30 uur zondagavond werden de spoorlijnen weer vrijgegeven voor het treinverkeer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen