Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde verhaal voor linden Horst na bijna-fatale val

Geplaatst opwoensdag 11 april 2018 - 16:52

De gemeente Horst 'vernieuwt' woensdag de zes monumentale bomen op het Wilhelminaplein, bij het gemeentehuis.

Dat betekent dat nu alle bomen op het plein worden gekapt, nadat in januari bijna een vrouw en kind werden geraakt door een omvallende boom.

Lees ook: Vrouw en kind ontsnappen aan omvallende boom

Met de schrik vrij
Het door camera's vastgelegde voorval op 18 januari, toen Limburg geteisterd werd door uitzonderlijk zware windstoten, ging viral op het internet. Op de beelden is te zien hoe de vrouw en het kind in de kinderwagen op het nippertje ontsnappen aan de omvallende boom. Ze kwamen met de schrik vrij.

De resten van de omgevallen boom zijn al opgeruimd, nu verdwijnen ook de andere lindes op het plein.

Nieuwe lindebomen
Het blijft echter uitkijken bij een nieuwe storm, want na het kappen van de zes overgebleven bomen plaatst de gemeente direct zes nieuwe lindebomen op het plein. De gemeente wil het hout van de gekapte bomen elders verwerken en roept mensen op om met idee├źn daarvoor te komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen