Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde verhaal voor linden Horst na bijna-fatale val

Geplaatst opwoensdag 11 april 2018 - 16:52

De gemeente Horst 'vernieuwt' woensdag de zes monumentale bomen op het Wilhelminaplein, bij het gemeentehuis.

Dat betekent dat nu alle bomen op het plein worden gekapt, nadat in januari bijna een vrouw en kind werden geraakt door een omvallende boom.

Lees ook: Vrouw en kind ontsnappen aan omvallende boom

Met de schrik vrij
Het door camera's vastgelegde voorval op 18 januari, toen Limburg geteisterd werd door uitzonderlijk zware windstoten, ging viral op het internet. Op de beelden is te zien hoe de vrouw en het kind in de kinderwagen op het nippertje ontsnappen aan de omvallende boom. Ze kwamen met de schrik vrij.

De resten van de omgevallen boom zijn al opgeruimd, nu verdwijnen ook de andere lindes op het plein.

Nieuwe lindebomen
Het blijft echter uitkijken bij een nieuwe storm, want na het kappen van de zes overgebleven bomen plaatst de gemeente direct zes nieuwe lindebomen op het plein. De gemeente wil het hout van de gekapte bomen elders verwerken en roept mensen op om met ideeën daarvoor te komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen