Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde van Maastrichts minicafé In de Moriaan nabij

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2015 - 15:31

Het kleinste grand café van Nederland is failliet. Café In de Moriaan in de Maastrichtse Stokstraat is dinsdag door de rechtbank in Maastricht failliet verklaard.

Het cafeetje van 23 vierkante meter is de afgelopen jaren al vaker van eigenaar gewisseld en bestaat al meer dan 100 jaar. Maar nu komt er dan een einde aan het bruine café met een zeer oude traditie en rijk verleden in het centrum van Maastricht.

Geen vrouwen
Zo staat bijvoorbeeld zwart-op-wit in een van de oude horeca-vergunningen: 'Café In de Moriaan mag geen vrouwelijke uitbater meer hebben. Om een einde te maken aan het Stokstraat-gebied als rosse buurt, werkterrein van lichte zeden'.

Of er een doorstart komt, is niet bekend. Curator Roel Janse was niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schuld Maastrichts minicafé In de Moriaan rond 75.000 euro
Nieuwe uitbater voor café In de Moriaan in Maastricht
Café-restaurant Prins Bernhard in Venlo failliet
Bekende Maastrichtse dönerwagen Musti is terug
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen