Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde van een tijdperk: 90's Forever maakt 10 jaar niet vol

Geplaatst opdonderdag 31 oktober 2019 - 10:10

Na negen jaar en net zoveel edities komt er dit weekend een einde aan 90's Forever Indoor in het MECC in Maastricht.

Een einde van een tijdperk. Niet omdat de jaren negentig niet meer interessant genoeg zijn, maar omdat de organisatie het tijd vindt voor een nieuwe uitdaging. Volgend jaar keert het feest terug met een nieuw concept.

Lees ook: 90's Forever zegt indoorversie vaarwel in MECC

Garderobe
Hoog tijd om eens terug te blikken met de organisatie van 90's Forever. Zo was het festijn bij de eerste editie in 2011 niet helemaal berekend op de grote drukte. "In plaats van een standaard garderobe hebben we toen ook kluisjes neergezet", zegt Patrick Laheije van de organisatie. "Deze waren binnen no time allemaal vol. Ons publiek huurde allemaal een kluisje voor één jas terwijl je er met gemak drie of meer jassen in kwijt kan. Men was blijkbaar niet zo bekend met het systeem dat je met vrienden een kluisje kunt nemen." Om de lange rij tegen te gaan heeft de organisatie maar gewoon de ouderwetse garderobe opengegooid. "Hoezo oude generatie", aldus Laheije.

Publiek
Je zou inderdaad denken dat het festijn vooral bezoekers trekt die met weemoed terugdenken aan de jaren negentig. Uiteraard zijn die er ook. Maar het nineties-feest lokt een gemêleerd gezelschap naar het MECC. Van oude gabbers, die voor de gelegenheid hun oude Cavello of Aussie van zolder hebben gehaald, tot jonge liefhebbers. Verder weten ook de nodige instanties hun weg naar het feest te vinden. "Personeelsverenigingen van diverse ziekenhuizen en instanties zoals gemeenten, brandweer en politie zijn volop present", zegt Laheije.

Liefde
In het MECC was er niet alleen liefde voor (iets oudere) muziek. Ook werd er regelmatig liefde gevonden. Zo waren er twee huwelijksaanzoeken op het podium van 90's Forever. "Er zijn nog tientallen koppels die elkaar op ons feest hebben ontmoet", zegt Laheije. "Ze zijn nu nog steeds samen en komen ieder jaar trouw hun jubileum vieren."

Laatste keer 2 Unlimited
Heel wat artiesten die in de nineties furore hebben gemaakt, hebben in het MECC op de planken gestaan. Van Captain Jack, Pat Krimson tot de Britse boyband 5ive. Laatstgenoemde stond, hoewel de naam anders doet vermoeden, niet met vijf zangers op het podium. Een hoogtepunt volgens Laheije was 2 Unlimited. De act die met nummers als No Limit en Twilight Zone wereldhits scoorde, kwam in de originele bezetting naar Maastricht. Dus met Anita Doth en Ray Slijngaard. "Op de avond zelf kwamen ze apart naar het MECC", blikt Laheije terug. Daar bleef het niet bij. Ze wilden ook een aparte kleedkamer hebben. "En dan niet naast elkaar. Het was de bedoeling dat ze elkaar pas op het podium bij de start van het optreden zouden zien." Het Maastrichtse optreden bleek de laatste in de originele bezetting te zijn.

Atomic Kitten
Verder wist het feest nog landelijk in het nieuws te komen met Atomic Kitten. Niet dat het boeken van de meidengroep wereldnieuws was. De organisatie van het nineties-feest rook onraad nadat de meidengroep herhaaldelijk negatief in het nieuws kwam. Zo zou er in Dubai een groepje hebben opgetreden als Atomic Kitten, maar stond er niemand van de originele bezetting op het podium. Volgens het management waren de zangeressen ziek en waren daarom lookalikes ingezet. Reden voor 90's Forever om het optreden, ondanks het feit dat er al betaald was en de vliegtickets al waren geboekt, toch te cancelen.

Lees ook: 90's Forever cancelt optreden 'Atomic Kitten lookalikes'

Nat pak
In 2015 was de organisatie inmiddels kind aan huis in het MECC. Toch had het pand een paar minuten voordat het feest los zou barsten een verrassing voor de organisatie in petto. "De luiken van het dak bleken open te staan", zegt Laheije. "Het regende keihard buiten en vlak voor openingstijd kon niemand ons vertellen hoe deze luiken dicht moesten want op de een of andere manier werkte het systeem niet. Uiteindelijk zijn we 15 minuten later open gegaan en heeft iemand met een hoogwerker de luiken handmatig moeten dichtmaken."

Line-up
Komende zaterdag vindt de laatste editie plaats. Feestgangers kunnen onder anderen genieten van Charly Lownoise en Mental Theo. Het iconische dj-duo, bekend van hits als Stars, Hardcore Feelings en Wonderful Days, viert in Maastricht het 25-jarige bestaan met een speciale show. Verder heeft de organisatie ook East 17, 2 Brothers on the 4th Floor, Party Animals, Twenty 4 Seven en Capella gestrikt. Ook de Amsterdamse volkszanger Danny de Munk en de Maastrichtse nachtegaal Beppie Kraft maken hun opwachting.

Lees ook: Line-up laatste editie 90's Forever Indoor bekend

Goochelen
Tijdens de laatste editie van het festijn wordt ook het nieuwe concept wereldkundig gemaakt. Illusionist Christian Farla zal dit op spectaculaire wijze onthullen, zo laat de organisatie weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen