Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde noodverordening 'granaatstraten', camera's blijven

Geplaatst opdonderdag 21 februari 2019 - 15:49

De noodverordeningen die in de afgelopen maand in twee straten in Holtum en Echt van kracht waren, zijn verleden tijd. Het cameratoezicht blijft wel gehandhaafd.

Dat hebben Sittard-Geleen en Echt-Susteren bekendgemaakt. Donderdagmiddag werden de gemeenteraad en bewoners ingelicht.

Lees ook: Noodverordening in Holtum en Echt na vondst granaten

Cameratoezicht
Het gaat om de Cypresstraat in Echt en de ​Velgraafweg in Holtum. In die straten was in de afgelopen maand extra politie- en cameratoezicht, nadat daar op 22 januari handgranaten werden gevonden bij leden van motorclub Bandidos.

Preventief fouilleren
Nu de noodverordening is opgeheven, mag er in die gebieden niet meer preventief gefouilleerd worden door de politie. Wel wordt zeker nog een maand met camera's toezicht gehouden.

Bewonersbijeenkomst
In Holtum, waar de granaat in de voortuin van de zoon van Bandidos-leider Harrie Ramakers lag, werd onlangs een besloten bewonersbijeenkomst belegd om het gevoel onder de inwoners van het kerkdorp te peilen. In Echt werd de granaat gevonden bij buren van een lid van motorclub Bandidos.

Lees ook: Zoon Bandidos-leider looft bedrag uit voor gouden tip granaat

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen