Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde noodverordening 'granaatstraten', camera's blijven

Geplaatst opdonderdag 21 februari 2019 - 15:49

De noodverordeningen die in de afgelopen maand in twee straten in Holtum en Echt van kracht waren, zijn verleden tijd. Het cameratoezicht blijft wel gehandhaafd.

Dat hebben Sittard-Geleen en Echt-Susteren bekendgemaakt. Donderdagmiddag werden de gemeenteraad en bewoners ingelicht.

Lees ook: Noodverordening in Holtum en Echt na vondst granaten

Cameratoezicht
Het gaat om de Cypresstraat in Echt en de ​Velgraafweg in Holtum. In die straten was in de afgelopen maand extra politie- en cameratoezicht, nadat daar op 22 januari handgranaten werden gevonden bij leden van motorclub Bandidos.

Preventief fouilleren
Nu de noodverordening is opgeheven, mag er in die gebieden niet meer preventief gefouilleerd worden door de politie. Wel wordt zeker nog een maand met camera's toezicht gehouden.

Bewonersbijeenkomst
In Holtum, waar de granaat in de voortuin van de zoon van Bandidos-leider Harrie Ramakers lag, werd onlangs een besloten bewonersbijeenkomst belegd om het gevoel onder de inwoners van het kerkdorp te peilen. In Echt werd de granaat gevonden bij buren van een lid van motorclub Bandidos.

Lees ook: Zoon Bandidos-leider looft bedrag uit voor gouden tip granaat

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen