Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde kunstgras: Roda JC gaat weer op natuurgras spelen

Geplaatst opwoensdag 25 november 2020 - 9:50

De kunstgrasmat in het Parkstad Limburg Stadion van Roda JC Kerkrade wordt na dit seizoen vervangen door natuurgras.

Dat heeft de club woensdagochtend bekendgemaakt. Vanaf de zomer van 2021 speelt Roda JC haar wedstrijden dus weer op natuurgras.

Vervangen
Roda JC liet in 2014 uit kostenoverwegingen haar natuurgrasveld vervangen door een kunstgrasveld. Die kunstgrasmat was door slijtage intussen aan vervanging toe. Bij de achterban en ook bij spelers werd de roep om terug te keren naar natuurgras steeds luider, onder meer omdat dat beter zou stroken met de clubtraditie én voetballers op kunstgras vaker last hebben van specifieke blessures.

Trainen op Kaalheide
Het is daarnaast de bedoeling dat de Roda-selectie vanaf komend seizoen weer gaat trainen op Sportpark Kaalheide in plaats van in het huidige stadion. Op het verouderde Kaalheide - het voormalige stadion en enkele omliggende velden - zullen de faciliteiten ook een renovatie ondergaan: zo gaat de gemeente daar twee kunstgrasvelden vervangen.

Nieuw huurcontract
Een voorwaarde daarvoor was dat de club ook in de toekomst gegarandeerd gebruik zou blijven maken van Kaalheide. De club en de gemeente hebben een nieuw huurcontract tot en met 2031 getekend.

VVV-Venlo
In de afgelopen zomer nam VVV-Venlo ook al afscheid van de kunstgrasmat. In de Venlose Koel ligt sindsdien ook weer natuurgras.

Lees ook: VVV-Venlo maait kunstgras in De Koel

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen