Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde kunstgras: Roda JC gaat weer op natuurgras spelen

Geplaatst opwoensdag 25 november 2020 - 9:50

De kunstgrasmat in het Parkstad Limburg Stadion van Roda JC Kerkrade wordt na dit seizoen vervangen door natuurgras.

Dat heeft de club woensdagochtend bekendgemaakt. Vanaf de zomer van 2021 speelt Roda JC haar wedstrijden dus weer op natuurgras.

Vervangen
Roda JC liet in 2014 uit kostenoverwegingen haar natuurgrasveld vervangen door een kunstgrasveld. Die kunstgrasmat was door slijtage intussen aan vervanging toe. Bij de achterban en ook bij spelers werd de roep om terug te keren naar natuurgras steeds luider, onder meer omdat dat beter zou stroken met de clubtraditie én voetballers op kunstgras vaker last hebben van specifieke blessures.

Trainen op Kaalheide
Het is daarnaast de bedoeling dat de Roda-selectie vanaf komend seizoen weer gaat trainen op Sportpark Kaalheide in plaats van in het huidige stadion. Op het verouderde Kaalheide - het voormalige stadion en enkele omliggende velden - zullen de faciliteiten ook een renovatie ondergaan: zo gaat de gemeente daar twee kunstgrasvelden vervangen.

Nieuw huurcontract
Een voorwaarde daarvoor was dat de club ook in de toekomst gegarandeerd gebruik zou blijven maken van Kaalheide. De club en de gemeente hebben een nieuw huurcontract tot en met 2031 getekend.

VVV-Venlo
In de afgelopen zomer nam VVV-Venlo ook al afscheid van de kunstgrasmat. In de Venlose Koel ligt sindsdien ook weer natuurgras.

Lees ook: VVV-Venlo maait kunstgras in De Koel

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen