Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde kunstencentrum Venray in zicht

Geplaatst opdonderdag 14 april 2016 - 6:05

Het einde van kunstencentrum Jerusalem in Venray komt in zicht.

De subsidie stopt in november 2016. De 43 werknemers verliezen hun baan. Het cultuuronderwijs wordt geregeld door een nieuwe, kleine organisatie.

Zwaar verlies
Al jaren wordt gesproken over de ontmanteling van het kunstencentrum, dat zwaar verlies lijdt door hoge personeelskosten. Een forse reorganisatie werd een jaar geleden door de gemeenteraad afgekeurd, maar vindt nu alsnog plaats. Dat is althans het voornemen van Burgemeester en Wethouders.

Omvormen
Het gemeentebestuur wil het kunstencentrum vóór 1 augustus omvormen in een organisatie met drie werknemers, genaamd Cultura Venray. De organisatie koppelt onder meer vraag en aanbod op het gebied van kunst en cultuur.

Baan kwijt
Te denken valt aan het aanbieden van cursussen (muziek, zang, dans) aan particulieren, scholen en muziekkorpsen. De lessen kunnen straks verzorgd worden door docenten van het kunstencentrum die hun baan kwijtraken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Miljoenensubsidie voor kunst- en cultuuronderwijs
Kunstencentrum in Venray heet voortaan Part4
Directeur kunstencentrum Jerusalem in Venray weggestuurd
Kunstencentrum Venray blijft nog één jaar bestaan
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen