Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde aan voetbalsoap: Amstenrade krijgt voetbalveld terug

Geplaatst opdinsdag 24 juli 2018 - 21:29

Voetbalvereniging Amstenrade hoeft niet naar Oirsbeek te verhuizen. De club krijgt een nieuw kunstgrasveld op de plek waar nu een natuurgrasveld ligt.

Dat hebben de gemeente Schinnen en de voetbalclub dinsdagavond afgesproken.

Rechter
In eerste instantie wilde de gemeente dat VV Amstenrade moest verhuizen naar Oirsbeek, zo'n twee kilometer verderop. De club voelde daar weinig voor. Toen de gemeente, tot grote woede van VV Amstenrade, het kunstgrasveld had verwijderd, stapte de vereniging naar de rechter. Verder hebben de leden van de club het hoofdveld van het complex aan de Gijselaar omgedoopt tot camping. Dit om de plannen te dwarsbomen.

Lees ook: Leden VV Amstenrade doen laatste poging om club te redden

Plannen
Omdat de gemeente nu een nieuw kunstgrasveld bij het sportcomplex moet aanleggen, komen de geplande starterswoningen te vervallen. Desondanks is het college van burgemeester en wethouders blij dat de voetbalsoap ten einde is. Volgens een gemeentewoordvoerster zouden de plannen die de gemeente met de Gijselaar heeft door de rechtsgang anders nog meer averij oplopen. Zo kan de bouw van het nieuwe kindcentrum, een bibliotheek en enkele multifunctionele ruimtes voor verenigingen alsnog van start.

Lees ook: Voetbalsoap Amstenrade: grasmat moet misschien terug

Vitale club
"Als Amstenrade een vitale club blijft, mogen ze tot het einde der tijden in Amstenrade blijven", zegt de gemeentewoordvoerster. Over extra kosten voor de gemeente kan ze niks zeggen. "Het veld dat eigenlijk in Oirsbeek zou komen te liggen, wordt nu in Amstenrade gelegd."

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen