Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde aan onrust: burgemeester van Gennep stopt per direct

Geplaatst opdinsdag 3 september 2019 - 15:22

Burgemeester Peter de Koning van de gemeente Gennep legt dinsdag zijn taken neer.

Hij kondigde in de raadsvergadering van 1 juli aan dat hij opstapt vanwege de veranderingen in het bestuursklimaat en de bestuurscultuur die hem naar eigen zeggen in toenemende mate belemmerden in zijn functioneren.

Onduidelijkheid
De Koning concludeerde dat het voor hem niet meer haalbaar is om de verstoorde relatie binnen het college, die door wethouders wordt ervaren, te herstellen. "In deze situatie vind ik het belangrijker dat er een einde komt aan de onduidelijkheid rond mijn positie, die de afgelopen weken is ontstaan, en geef ik voorrang aan het herstel van rust in de gemeente Gennep."

Lees ook: Burgemeester Gennep stapt op om bestuurscultuur

Lastige periode
De wethouders laten weten opgelucht te zijn dat er nu duidelijkheid is. "We hebben een lastige periode achter de rug. Het is goed dat we onze blik weer kunnen richten op de plannen en uitdagingen voor de gemeente Gennep", laat wethouder Peter Lucassen weten, ook namens zijn collega-wethouders.

Overname
Gouverneur Theo Bovens gaat binnenkort naar Gennep om afspraken te maken over de opvolging van Peter de Koning. Peter Lucassen neemt als locoburgemeester de taken van de burgemeester over. Raadslid en plaatsvervangend raadsvoorzitter Jacques van Bergen neemt tijdelijk het voorzitterschap van de raadsvergaderingen voor zijn rekening.

Lees ook: 'Vertrek burgemeester Gennep logisch gevolg gang van zaken'

De 65-jarige De Koning was zeven jaar burgemeester van Gennep. In december 2017 werd hij nog voor zes jaar herbenoemd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen