Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde aan onrust: burgemeester van Gennep stopt per direct

Geplaatst opdinsdag 3 september 2019 - 15:22

Burgemeester Peter de Koning van de gemeente Gennep legt dinsdag zijn taken neer.

Hij kondigde in de raadsvergadering van 1 juli aan dat hij opstapt vanwege de veranderingen in het bestuursklimaat en de bestuurscultuur die hem naar eigen zeggen in toenemende mate belemmerden in zijn functioneren.

Onduidelijkheid
De Koning concludeerde dat het voor hem niet meer haalbaar is om de verstoorde relatie binnen het college, die door wethouders wordt ervaren, te herstellen. "In deze situatie vind ik het belangrijker dat er een einde komt aan de onduidelijkheid rond mijn positie, die de afgelopen weken is ontstaan, en geef ik voorrang aan het herstel van rust in de gemeente Gennep."

Lees ook: Burgemeester Gennep stapt op om bestuurscultuur

Lastige periode
De wethouders laten weten opgelucht te zijn dat er nu duidelijkheid is. "We hebben een lastige periode achter de rug. Het is goed dat we onze blik weer kunnen richten op de plannen en uitdagingen voor de gemeente Gennep", laat wethouder Peter Lucassen weten, ook namens zijn collega-wethouders.

Overname
Gouverneur Theo Bovens gaat binnenkort naar Gennep om afspraken te maken over de opvolging van Peter de Koning. Peter Lucassen neemt als locoburgemeester de taken van de burgemeester over. Raadslid en plaatsvervangend raadsvoorzitter Jacques van Bergen neemt tijdelijk het voorzitterschap van de raadsvergaderingen voor zijn rekening.

Lees ook: 'Vertrek burgemeester Gennep logisch gevolg gang van zaken'

De 65-jarige De Koning was zeven jaar burgemeester van Gennep. In december 2017 werd hij nog voor zes jaar herbenoemd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen