Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde aan Laatste Schooldag Weert na ongeregeldheden

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 19:38

Het is de laatste keer dat op het Philips van Horne College in Weert een evenement wordt georganiseerd rondom de laatste schooldag.

Dat zegt directeur Jan Mueters van de school tegen L1.

Regelmatig
Philips van Horne heeft ervaring met ongeregeldheden tijdens de laatste schooldag (LSD). De afgelopen jaren zijn er regelmatig beperkingen opgelegd nadat leerlingen de laatste lesdag aangrepen om rotzooi te trappen. Om die reden wordt volgend jaar niets meer georganiseerd voor de leerlingen.

Niet accepteren
"Wij stoppen met de LSD omdat wij dat als school niet kunnen met deze leerlingen. De traditie is zo ingebakken dat leerlingen rommel en onrust maken dat wij het niet langer kunnen accepteren," aldus directeur Jan Mueters.

Lees ook: Laatste Schooldag Weert afgelast na ongeregeldheden

Vuurwerk
Vrijdagochtend zorgden leerlingen voor flinke overlast door de school met graffiti te bekladden, vuurwerk af te steken en met poeder elkaar te bekogelen. Rond 11:30 uur besloot Mueters de school te sluiten omdat de veiligheid van leerlingen niet meer gegarandeerd kon worden.

De directeur laat weten dat de 25 leerlingen die rotzooi hebben getrapt volgend jaar niet meer welkom zijn op school als ze hun examen niet halen.

LSD Festival
Het LSD Festival dat vrijdagavond in de Poort van Limburg in Weert wordt gehouden, scherpt het beveiligingsbeleid aan na de gebeurtenissen. "We hanteren een zero-tolerance beleid en bezoekers worden bij de entree volledig gevisiteerd", laat de organisatie op Facebook weten. "We verwachten zo'n 1300 personen", laat organisator Tim Dings weten.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen