Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde aan Laatste Schooldag Weert na ongeregeldheden

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 19:38

Het is de laatste keer dat op het Philips van Horne College in Weert een evenement wordt georganiseerd rondom de laatste schooldag.

Dat zegt directeur Jan Mueters van de school tegen L1.

Regelmatig
Philips van Horne heeft ervaring met ongeregeldheden tijdens de laatste schooldag (LSD). De afgelopen jaren zijn er regelmatig beperkingen opgelegd nadat leerlingen de laatste lesdag aangrepen om rotzooi te trappen. Om die reden wordt volgend jaar niets meer georganiseerd voor de leerlingen.

Niet accepteren
"Wij stoppen met de LSD omdat wij dat als school niet kunnen met deze leerlingen. De traditie is zo ingebakken dat leerlingen rommel en onrust maken dat wij het niet langer kunnen accepteren," aldus directeur Jan Mueters.

Lees ook: Laatste Schooldag Weert afgelast na ongeregeldheden

Vuurwerk
Vrijdagochtend zorgden leerlingen voor flinke overlast door de school met graffiti te bekladden, vuurwerk af te steken en met poeder elkaar te bekogelen. Rond 11:30 uur besloot Mueters de school te sluiten omdat de veiligheid van leerlingen niet meer gegarandeerd kon worden.

De directeur laat weten dat de 25 leerlingen die rotzooi hebben getrapt volgend jaar niet meer welkom zijn op school als ze hun examen niet halen.

LSD Festival
Het LSD Festival dat vrijdagavond in de Poort van Limburg in Weert wordt gehouden, scherpt het beveiligingsbeleid aan na de gebeurtenissen. "We hanteren een zero-tolerance beleid en bezoekers worden bij de entree volledig gevisiteerd", laat de organisatie op Facebook weten. "We verwachten zo'n 1300 personen", laat organisator Tim Dings weten.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen